Roestieke zondag 115 (Mijn)land
Roestieke zondag 115 (Mijn)land

Roestieke zondag 115 (Mijn)land


Op een wandeling langs de mergelovens op de Putberg schoten mij spontaan de volgende versregels in mijn gedachten. Thuisgekomen kon ik ze nog voor de geest halen, en voor u op schrift stellen. Ik wens u allen een “roestieke” zondag vandaag. Maak er een mooie dag van en geniet van het leven.
Groetjes, Sjoerd

(Mijn)land, epos

Zuid-Limburg is mijn land
Zuid-Limburg is Mijnland
Zuid-Limburgs is Mergelland
Zuid-Limburg is Heuvelland
Een land vol met kolen,
gebouwd van leem en mergel,
het land van de Geleenbeek en de Geul
met af en toe een watermolen
Toen nog land van de mijnen
en trots op het Limburgse bier. nu meer het land van de wijnen.
Zuid-Limburg mijn land.
Zuid-Limburg mijn bourgondische land

©Sjoerd Laanstra

Op de foto: Langs de Daelsweg Heerlen/Voerendaal (apr 2024)

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

16 Comments

  1. hanscke

    Ik las een paar dagen geleden, dat Limburg overspoeld wordt met motorrijders en elektrische fietsen, het zou bijna net zo erg zijn als in Venetie. Er zou een daggeld van 5 euro geheven moeten worden..
    Die 5 euro zou mij niet afschrikken want ik vind het Limburgs lans idd schitterend

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.