Mijn Schlumbergera truncatus
Mijn Schlumbergera truncatus

Mijn Schlumbergera truncatus

Bij Els van het blog KnutzEls las ik iets over een lidcactus die niet wilde bloeien terwijl ze deze wel goed verzorgde. Op de foto was een mooie groene lidcactus te zien, waar maar ene bloem aan zat, ik reageerde dat die van mij zo verwaarloost waren, zelfs buiten op ons overdekt terras stonden. Dat ze vanzelf weer gingen bloeien. Deze foto heb ik gisteren in de ochtend gemaakt. Niks groene blaadjes de meeste verdort en uitgedroogd, maar wel bloeien. In de zomer krijgen ze spaarzaam water, en in de winter vergeet ik ze. Totdat ik het voorjaar in de kop krijg en veel te vroeg plantjes buiten zet. Dan hebben ze geluk en krijgen ze ook wat water. Wat me wel opvalt is dat deze kerstcactus langzaam omturnt naar een paascactus, en nu een pinkstercactus was… Laten we het beestje maar gewoon bij zijn echte naam noemen, de Schlumbergera truncatus.
De linkse is overigens een paar jaar ouder en heeft eerst in de woonkamer gestaan.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

14 Comments

 1. Een cactus gaat bloeien om te overleven, de lidcactus is zo mooi in bloei gekomen. Hans

  Ot. Een hobby mag langer duren dan geplant.
  Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 2. ria Kristelijn

  Ze zijn mooi! Planten moet je niet teveel willen verwennen. Bij mij begint er nu ook weer eentje te bloeien buiten waarvan ik dacht dat die de vorst wel niet zou overleven…

 3. Mijn lidcactus bloeit wel maar niet erg vaak. Ik had ooit toen ik met mijn zus, die de planten van een vriendin van haar verzorgde, bij die vriendin een stukje lidcactus, dat op de grond was gevallen, meegenomen. Thuis heb ik dat in een potje aarde gedaan en nu is het al jaren een grote plant die regelmatig bloeit.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.