Sophisticated Ford Mustang
Sophisticated Ford Mustang

Sophisticated Ford Mustang

bVision & Photography

Ik kan er niet omheen, sommige auto’s hebben het gewoon. Zijn uniek in hun soort, en daar reken ik deze Ford Mustang ook toe. De voorloper van een nieuwe generatie sportwagens al snel Ponycars genoemd. Ontworpen door John Najjar die een liefhebber was van de de P-51 Mustang, een gevechtsvliegtuig. Het waren echte dweilen op de weg, het leek meer op een boot als je erin zat, maar ze werden ondanks dat ontzetten populair. Zo populair dat ze van 1965 tot 1967 ook in de Nederlandse Fordfabriek in Amsterdam van de band rolde. zo goedkoop als ze vroeger waren zijn ze allang niet meer. Voor een “oud” exemplaar in “showroom staat” betaal je veel meer dan voor een nieuwe Ford Mustang. Ik was zo in mijn nopjes met deze auto in mijn virtuele showroom dat ik bijna de man vergat, die overigens op vakantie is, die de foto’s maakte, Emile, onze Leidse Glibber, de auto reed voorop bij een stoet motoren in de Distinguished Gentleman’s Ride Leiden en stond later geparkeerd bij molen de Valk in Leiden. Er stond ook nog iets anders bij waar hij me blij mee maakte, maar dat is voor een andere keer. Maar toch alvast bedankt Emile.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

merk
Ford
model
Mustang
type
cabriolet
kenteken
AR-61-50
Kleur
Rood(vlgs RDW)
Bouwjaar
1967
aantal cilinders
8
vermogen
147 kW – 200 pk
cilinderinhoud
4736 cm3
brandstof
Benzine

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

13 Comments

  1. Een dijk van een auto de Ford Mustang GT Fastback, heb er verschillende keren in gereden maar ze hebben pit genoeg.
    Maar nog nooit in een cabrio, wel stoer als het mooi weer is. Hans

  2. Mooie oude wagen, nu weet ik niet veel van auto’s dus ik zeg er ook maar niet teveel over. Voor liefhebbers zal het zeker een plezier zijn dit te zien. Fijn weekend gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.