Volkswagen Karmann Ghia
Volkswagen Karmann Ghia

Volkswagen Karmann Ghia

bVision & Photography
bVision & Photography

Bij het Volkswagentreffen in het Schutterspark in Brunssum vond ik tussen alle Kevertjes, dit model Volkswagen, een uniek gerestaureerd exemplaar met een blinkende lak, Het is een Volkswagen Karman Ghia Coupé. Karmann was de fabriek waar deze auto’s gebouwd werden.
< wikipedia >
De Volkswagen Karmann Ghia is een tweedeurs sportwagen. Er bestaan drie modellen, die door het Italiaanse bureau Ghia werden ontworpen. De Duitse carrosseriebouwer Karmann bouwde tussen 1955 en 1974 een half miljoen stuks van de eerste twee modellen. Daarnaast werd bij de Braziliaanse vestiging van Karmann een aantal gebouwd.
< /wikipedia >

merk
Volkswagen
model
Karmann Ghia Coupé
type
Oldtimer
kenteken
AR-89-15
Kleur
Rood/zwart (vlgs RDW)
Bouwjaar
1971
aantal cilinders
4
vermogen
37 kW – 50 pk
cilinderinhoud
1570 cm3
brandstof
Benzine

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

15 Comments

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.