De wijngaardsberg
De wijngaardsberg

De wijngaardsberg

bVision & Photography

Onder in Waterval een klein gehucht bij Ulestraten(gem. Meerssen) begint een klein, maar zeer stijl paadje wat helemaal boven aan Domein de Wijngaardsberg uitkomt. Het watervalbergvoetpad en ik moest daar echt een keer naar boven lopen. Dus maar even wat blikken moed opentrekken en hop naar boven. Na driekwart beginnen de wijnvelden op te duiken en moet je door een koeien wei heen. Ik was zo in gespannen bezig dat ik niet in de gaten had dat daar koeien stonden had voor ik er bijna over struikelde. Toch maar door om te constateren dat de boerderij alleen op zaterdag open is. Heb ik weer, maar het was de beklimming toch wel waard. Heel naar boven en heel naar beneden… Op de foto’s is te zien wat ik ook zag. Domein de Wijngaardsberg, al in 968 stonden hier druivenstokken, langs de Romeinse weg van Meerssen naar Hunnecum. De wijngaarden bestonden tot 1800 en in 2002 keerden ze terug en ze doen het goed.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

18 Comments

 1. Een stevige klim, maar hier hebben we alleen de Berg van 30 meter hoog.
  Limburg is een mooie provincie om te wandelen.
  De wijngaarden doen het wel goed sinds de temperatuurstijging.
  Nou ja, tot nu toe is het zelf het zonnetje buiten hangen. Hans

  @ Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”
  het zonnetje ophangen doe ik ook in de show.

 2. Die koeien lagen lekker te herkauwen, als ze dat niet hadden gedaan kon je een optocht van koeien verwachten met jou aan kop. Dat heb ik vaak meegemaakt wanneer ik als kind bij een oom van mijn vader op bezoek ging. Wanneer je dan door de wei liep kreeg je vaak een sliert koeien achter je aan. Of ze nu dachten dat ik iets voor ze had, of misschien wilden ze naar de stal, geen idee wat er in een koe haar hoofd zit. Voor vandaag een fijne vrijdag gewenst.

 3. Daarom kun je tegenwoordig heel handig op internet kijken wanneer iets open is voordat je er heen gaat. 😉 Maar ja, nu ga je er gewoon twee keer heen en word je niet verrast door de koeien.

  Love As always
  Dimario

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.