Spanning voor Jan met de pet op in Zutphen
Spanning voor Jan met de pet op in Zutphen

Spanning voor Jan met de pet op in Zutphen

bVision & Photography

Els van het blog KnutzEls stuurde me een berichtje met een foto van een mooi verzorgd trafohuisje aan de Beekstraat in Zutphen welke ze nog net op tijd had kunnen nemen. Het trafohuisje stond op het terrein van het Krukzienerhofje in de Beekstraat. En dan wordt ik nieuwsgierig, wat is dat voor een hofje. Dat hofje was vroeger een pettenfabriek van Mozes Krukziener. Begin 1900 startte hij deze fabriek en kocht diverse panden op aan de Beekstraat. Zelf woonde het gezin aan de achterzijde van de Beekstraat, de Halterstraat, waarvan de tuin aan de fabriek grensde. Zo rond het midden van de jaren 80 van de vorige eeuw was het gedaan met de fabriek. Niemand droeg nog petten. Na een dreigende sloop werd zo rond 2000 het fabriekscomplex omgebouwd tot appartementen en werd het het Krukzienerhofje. Op google Maps vond ik nog een afbeelding waar rechts nog de fabriek stond. Die heb ik er ook maar bijgezet.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

18 Comments

  1. Een trafohuisje met een aangeharkt tuintje en een geschiedenis.
    Ik draag nog wel een pet, net als veel jongere met een baseballpet op lopen. Hans

    @ inderdaad de zee is ver weg.

  2. Van die pettenfabriek rest alleen nog een gevelsteen. Komt misschien wel een keer in mijn blog. Ik had het trafohuisje graag nog eens van alle kanten bekeken, maar de gids was al weer verder naar een volgend verhaal.

  3. Ik kwam er 15 jaar geleden langs tijdens een fietsvakantie.. Deed toen nog niets met e-huisjes. Toch ging ie op de foto omdat er een leuk zitje stond met op tafel een enorme cactus. (zit onder m’n naam)

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.