Standaard auto

vandaag ben ik weer eens in een filosofische bui. Dat ontstond door een gesprek dat ik gistermorgen had aan de koffieautomaat. Daar stond een klein doorzichtig flesje met een rode inhoud en het rook naar zuurtjes. Siroop, hoor ik u al denken, maar nee, het was afwasmiddel. Dat kleurtje is eigenlijk geheel overbodig voor de werking, en de geur zal er ook niet voor zorgen dat de vaat schoon wordt. En zo begint een gesprek. waarom niet gewoon kleur en geurloos. En na enige tijd gaat het bij mannen dan ook over auto’s, waarom niet alle auto’s hetzelfde maken, dat scheelt een heleboel garages in een stad, er is er dan hooguit ene. En als we die auto dan ook nog allemaal dezelfde kleur geven hebben we ook geen grote showroom nodig. En ieder land produceert gewoon zijn eigen auto’s. De Volkswagen heeft zijn kans gehad met de kever, dus die valt af. Laten we gewoon er naar streven om iedereen de onderstaande auto te geven. Ik heb zelfs de keur al voor u uitgezocht. En als u denkt die ken ik toch ergens van heeft u gelijk. Volgens mij is het een verfraaide SM. Ik ben benieuwd wie allemaal tegen dit voorstel zijn…


(click picture) Onze auto…

18 Comments

 1. Puhh…
  deze heeft geen AWD.

 2. Van afwasmiddel naar auto’s. Daar moet je vast een man voor zijn. Oja, ik vind het goed van die auto, wil dan wel een kleinere in het rood 🙂

 3. @ Laurent: Ik heb nooit eerder een auto gehad, die zo prettig en comfortabel reed. Tijdens onze vakantie naar Italie een maand gelden overschreden we de 500.000 km. De motor werd bij 380.000 km gereviseerd. Zij rijdt als een zonnetje; urenlang in Duitsland 140-150 km p.u.

 4. haha wat Redstar schrijft :)..wordt moeilijk om terug te vinden dan!

 5. @Ton: Ik zag gisteren nog een Citroen CX rijden, en die auto ziet er nog steeds hypermodern uit, ook al is het ontwerp vijfendertig jaar oud, niet te geloven. Hij ziet er nog steeds moderner uit dan veel moderne auto’s.

 6. De opvolger van mijn CX 25TRD TURBO2. Kortom een prima keus!

 7. Tegen, want ik bepaal graag zelf.

  Geuren moeten ze verbieden, want dat stinkt altijd,

 8. Tegen! Hij is me simpelweg te groot.

 9. Helemaal fout. Lijkt te veel op de GSA die ik heb gehad en die met gemak de allerberoerdste auto was die ooit door een onbekwame dronken Fransman met een blindoek voor in elkaar is gezet. Zo, dat lucht op.

 10. Voor het eerst sinds decennia maakt Citroen weer eens mooie auto’s.

 11. Wat verbruikt hij? en kunnen daar wel drie kratten of verhuizdozen op elkaar gestapeld achterin? of twee fietsen naast elkaar?

 12. Ik hoef zeker niet zo’n groot bakbeest.

 13. Niet helemaal mijn keuze! Ik vind die verscheidenheid wel leuk. En dat zoeken naar de juiste auto op een parkeerterrein, lijkt me ook geen pretje!

 14. Met de kleur kan ik wel instemmen, maar een Franse auto? Ik ga toch voor Duitse degelijkheid. En inderdaad die overvolle parkeerplaats. Hoe vind je je bolide weer terug?

 15. Ik wil er ook wel een. Dit is net als “ons bier”, onze auto!

 16. Ik vind de keus van je auto iig enorm goed 🙂 Maar stel je eens voor op de parkeerplaats van de supermarkt 😆

 17. Toch ben ik liever een beetje uniek, met een eigen kleur en merk auto…

 18. Voor. Want zo krijg je een vervoermiddel wat wel goedkoop moet zijn omdat het in kolossale series wordt geproduceerd. En het model ziet er ook nog eens goed uit!

Geef een reactie