Mysterieus e door Frank (van IkFotograag.nl)

Zoals Me! (van bVision) zondag al schreef, waren we afgelopen zaterdag op herhaling op de Kartbaan in Genk. Nou heb ik niet zoveel met de racesport, en ook niet met Karten. Het gevolg is dan ooke dat ik er eigenlijk helemaal niks van af weet. Het is natuurlijk wel heel spectaculair als zo’n Kart een keer of 3 om zijn as draait, omdat door de regen de baan toch wat gladder is, als dat de coureur verwacht. Regelmatig zag je er dan ook wel eentje uit de baan vliegen. Gelukkig was het tussen de regenbuien door af en toe droog en hadden we de gelegenheid om wat foto’s te maken. Zo had ik op een gegeven moment een hoog standpunt opgezocht, waar ik een mooi uitzicht had over een groot deel van de baan. Dat leverde een paar foto’s op met zicht op achterliggende baandelen. De Karts zijn dan wel erg ver weg, je ziet daarom door de zoeker van de camera daarvan geen details meer. Zeker niet omdat die Karts toch redelijk hard rijden, ik had steeds maar een paar fracties van een seconden om de foto te maken. Groot was mijn verbazing toen ik thuis mijn foto’s bekeek, dat op een aantal foto’s bij sommige coureurs een gele vlek voor de helm zat. (Hieronder een detailvergroting)

Eerst denk je aan een fout in de camera, maar omdat het niet op ieder foto te zien was, ben ik maar eens gaan googelen. Trefwoorden als helm of het Engelse helmet, Kart leverde me al gauw het resultaat. Het zijn zogenaamde “Turbo rain visors”. Ze dragen die dingen voor de helm en doordat die “Rain visors” heel hard gaan ronddraaien vliegen alle waterdruppels er af. Beter zicht dus in de regen. Je krijgt ze in gewoon transparant maar ook in een gele tint, wat weer contrast verhogend werkt. Ik kom ze alleen maar tegen bij website’s die artikelen verkopen voor het karten, bij andere sporten worden ze waarschijnlijk niet gebruikt, vermoed ik. Voor mij is hierbij weer een mysterie opgelost.

15 Comments

 1. Grappig dat je op foto’s achteraf toch meer opvalt dan in de werkelijkheid. Meer zo hebben we in ieder geval toch weer wat bijgeleerd!
  .-= Daisyes laatste blog ..Disneyland Parijs I =-.

 2. Slimmer vonst, en slim van jou dat je er achtergekomen bent wat het was! 🙂
  groetjes,
  Elmar

 3. grappig om dit te lezen, ik zou het niet geweten hebben
  .-= carlaes laatste blog ..George Kooymans en Frank Carillo =-.

 4. Ik draag het nooit in mijn Porsche tijdens het rijden.
  .-= Brilliees laatste blog ..In de ochtend =-.

 5. Zo vinden ze overal wel weer wat voor uit.
  En dat is dan ook allemaal weer vast te leggen.
  .-= Renesmurfes laatste blog ..Ronflonflon =-.

 6. Dat weten we dan ook weer…!!!
  .-= Marjolijnes laatste blog ..Vandaag…. =-.

 7. Zo iets kan ik wel gebruiken als ik door de regen op stap moet met m,n scootmobiel.
  .-= Leibelees laatste blog ..De gebrekkige kennis van een grote bedrieger =-.

 8. Heel apart … maar mooi dat je het hebt kunnen ontraadselen.
  .-= Jan K.es laatste blog ..Weerbeeld maart =-.

 9. oh ja, dat weet je dan ook weer. Wat is het toch makkelijk he, googelen.
  .-= Liesbethes laatste blog ..D.Kraaijeveld & C.Emerald =-.

 10. Dat lijkt me een zeer handing dingetje dan. Zelf nog nooit gezien.
  .-= Redstares laatste blog .. =-.

 11. Fijn dat het geen beschadiging van de lens betrof! Ik kende wel die strookjes doorschijnend plastic voor de ogen die de coureur met een druk op de knop kan vervangen. Die gebruikt men vooral bij autoracen, dacht ik.
  .-= Terrebeles laatste blog ..Familieleden =-.

 12. Mooie foto!
  Wel een raar ding om te zien, lijkt me niet prettig voor m’n neus. En hoe zit dat dan met modder, dat blijft plakken?
  Ach ja, ben een leek op dit gebied. Ze zullen het niet voor niets dragen..

  Fijne dag,
  liefs,
  .-= Alexandraes laatste blog ..ritme.. =-.

 13. Wat grappig. Zo leer je nog wat van je foto’s ook 😉

 14. Het gaat toch ook niet om het verstand hebben van karten maar van fotografie…

 15. Nog nooit gezien (maar ik kom dan ook nooit bij een kartbaan)!
  .-= Frank103es laatste blog ..Paas 2010 =-.

Geef een reactie