Gasuitbraak
Gasuitbraak

Gasuitbraak

Sinds woensdag heerst er in huize bVision gasalarm, sinds gisteren op kantoor ook. De oorzaak is het onderstaande….

bVision Photography

Men neme:
Spliterwten 1 pak
Knolselderij 1/4
Grote ui
Winterpeen
Selderij
laurierblad
Spek 500 gram
Rookworst
4 bouillonblokjes
twee liter water

bVision Photography

Snij alle ingrediënten behalve de rookworst aan dobbelsteentjes breng het water aan de kook en doe alle ingrediënten in de pan (denk eraan een grote) en laat het geheel zachtjes zo’n anderhalf uur doorsudderen onder af en toe roeren. Je moet klein gas gebruiken anders brand de soep aan. Snij de rookworst in dunne schijfjes en voeg deze aan de soep toe. Na 10 minuten meetrekken is het Soeppie gaar en klaar. Een ijsbeentje erbij mag ook, maar dan wordt het wel een hele grote caloriebom en moet de soep een uurtje langer pruttelen. Overigens doe ik normaliter een metworstje erin snijden om het wat meer cachet te geven, maar het mocht niet van A.
De inwendige regeneratie komt vanzelf op gang en kan gepaard gaan met de productie van niet naar parfum riekende grote hoeveelheden gassen. In deze periode ben ik dus absoluut niet rookvrij. Gatverpieleke, ik ben blij dat de pan leeg is en mijn collega’s ook.

24 Comments

 1. Ach Sjoerd op z’n tijd knallen en gassen loslaten geeft mij een heerlijk gevoel. Alleen doe ik dat liever niet in het bijzijn van Mara. Collega Frank heeft dus mazzel dat ie deze week niet bij jou zat op kantoor. Ik wens je een knallend weekend toe vol met gassen en zoals je gezien zult hebben op de foto in de mail hebben we Maastricht wel meegenomen.
  Saludos
  Albert

 2. Lekker spul. Zelf maak ik het tegenwoordig nog wat bonter. Ik hou van snert, en voor mij als alleengaande heeft Unox daar een handige oplossing voor met een 300 grams blikje. Die kost de helft van hun 300 grams zakken en de samenstelling is beter. Nou pas ik dat dus een beetje aan naar een maaltijd soep. Om te beginnen voeg ik 91,6 gram rookworst toe en 2 handjes mexicaanse wokgroente (vooral veel van die rode bonen, ui, mais en paprika). Om de smaak wat op te krikken gaat er vervolgens nog een mexicaanse kruidenmix door. Gevolg is dat het een soort mengvorm is tussen snert en chili-con-rookworst. (Verder gaan er nog een paar broodkruintjes door, raken die ook eens op.)

  Zo klaar en erg lekker. In de bieb krijg ik nadien alle ruimte om mijn krant te lezen. Ik moet alleen af en toe een andere stoel pakken omdat daar steeds gaten in branden. 🙂

 3. Ik ben blij dat ik deze week elders vertoef; Mensen ik zit normaal tegenover Sjoerd op kantoor. Dat komt allemaal onder het bureau uit. Er zitten bij ons op kantoor overigens nog een paar collega’s die van gasvormend voedsel houden. En daar wordt je dan geacht ook nog te werken. 🙁 Ik moet dit blogje maar eens meenemen naar mijn beoordelingsgesprek. Dan krijg ik wellicht opslag vanwege al die verzwarende werkomstandigheden.

  Ik vind erwtensoep ook erg lekker!
   

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: