Chevrolet Impala, de tweede generatie
Chevrolet Impala, de tweede generatie

Chevrolet Impala, de tweede generatie

bVision Photography

Iedereen weet dat Amerikaanse auto’s vroeger niet groot genoeg konden zijn. Chevrolet deed daar uiteraard heel hard aan mee met de Impala (of Bel Air Impala). Ik kan me maar één model Impala voor de geest halen, dat is meteen voor mij dan ook de enige echte Impala. Heel af en toe zie je er nog wel eens ene rijden, maar hier is het model vrij zeldzaam. We praten dan over de tweede generatie Impala’s die uit 1958 – 1960. Dit is voor mij de auto die alle vooroordelen op Amerikaanse auto’s bevestigde. Een stevige V8 in het vooronder waardoor je met wegrijden het rubber van de banden achterliet op het wegdek. Grote vleugels achter, die je het vliegtuiggevoel moesten geven en in de verte de tankwagen met benzine die er achteraan reed. Verbruiken joh, liters en liters. Helaas, ik heb er zelf nooit in gezeten. Eigenlijk wel jammer. Volgens mij krijg je het ultieme V@nM@n gevoel in een luxewagen als je daar mee over de wegen zoeft.

bVision Photography

15 Comments

 1. Ik heb dit altijd mooie auto gevonden, de Chevrolet Impala en de Bel Air. Toen mijn vader in 1963 zijn eerste auto wilde kopen heb ik het vaak met hem er over gehad één van die twee te nemen. Uiteindelijk werd toch een beetje naar het geld gekeken, we waren een gezin met 4 kinderen, en kocht pa een Opel Record 1700 4 deurs sedan met voorin een bank. We zijn daarmee in de zomer van 1966 naar de Costa Brava geweest met z’n zessen.
  Het was de eerste keer dat ik in Spanje was, dat was in de plaats Playa de Aro.
  Een leuk verhaal of niet? Dat heb ik wel meer met auto’s. Jij ook Sjoerd?
  Grtz
  Albert

 2. Ja, zoiets lijkt me erg leuk om eens in te rijden. Overigens is de rijstijl in de VS heel anders, veel rustiger, veel meer lange afstanden. Met zo’n bak reden ze vast probleemloos 1 op 5 tegen een paar dubbeltjes per liter.

 3. Terrebel

  Ondanks dat die dingen de wereld olie-voorraad er doorheen hebben gejaagd zagen ze er erg indrukwekkend uit! Ik kan mij de auto helaas alleen maar herinneren van foto’s. Fijn weekend, Sjoerd!

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.