Photography in the future
Photography in the future

Photography in the future

bVision Photography

Hij komt, de fotocamera van de toekomst. Eindelijk zou je eigenlijk zeggen, want er is principieel de afgelopen decennia niet veel veranderd aan het principe van fotografie of de camera. De camera en de doka zijn gedigitaliseerd, dat dan wel, maar voor de rest is alles bij het oude gebleven. Maar we gaan terug naar het eerste boxje, de pinhole camera. Een gaatje waar het licht doorkomt en een sluiter om het gaatje open en dicht te maken. Maar dan digitaal… Verder lezen hoeft niet, ga dan naar de onderste foto en klik eens met je muis in de verschillende gebieden en op de vlinder. Zie het magische effect.

bVision Photography

De firma Lytro brengt een lichtveld camera uit waarbij een druk op de knop voldoende is om een foto te maken, niet scherpstellen, dat kan achteraf. Hoe het werkt is een ander verhaal, maar in eerste instantie levert het goede beelden op voor social media, door de opslagcapaciteit is het nog niet mogelijk om beelden in een hoge resolutie te maken. Vanaf 400 dollar is de camera te koop, maar alleen nog in de VS.

bVision Photography

De Lytro Light Field Camera beschikt over een 8x optische zoom lens met een constant f / 2 diafragma, het vastleggen van een maximale licht over het gehele zoombereik en heeft een intelligent design. Geëxtrudeerd geanodiseerd aluminium vormt de basis van het toestel. In het centrum van de zwaartekracht vind u de ontspanknop. Een Intuïtief multi-touch scherm. En minder dan acht gram. Wat betekent het allemaal? Een zorgvuldig ontworpen camera die licht van gewicht is, solide is, gebouwd is voor de stabiliteit, gemakkelijk te gebruiken en snel is. Lichtveld technologie vertaalt zich in het sneller vastleggen van foto’s. Zonder een auto-focus motor en de sluiter van de Lytro’s betekent het dat u geen tijd verliest met scherpstellen. Plus, met instant power, kunt u het beeld vastleggen op het perfecte moment – niet het moment na het opstarten van de camera. De foto hieronder spreekt boekdelen, klik met uw muis op de verschillende plaatsen in de foto en zie hoe de foto wordt scherp gesteld.

17 Comments

 1. Frank beschrijft precies hoe het in feite is. Het is de man/de vrouw die achter de camera staat en de juiste compositie maakt die soms uit kan monden in iets moois. Wij zien zo’n camera niet zitten. We houden het allebei op onze EOS 450D van Canon. Zowel Mara als ik hebben een eigen camera. Gewoon handig en geen strijd van wie die is.
  Grtz
  Albert

 2. oma

  Ha Sjoerd,

  Het is een stuk goedkoper dan een spiegelreflexcamera.
  Als het zo eenvoudig is als op de website is te proberen is het een markt artiekel.
  De ontwikkelingen gaan maar door, zeker handig met scherpstellen. oma

 3. Het blijft gereedschap, het is de fotograaf die de foto maakt. De echte foto wordt gemaakt door de compositie, belichting, scherptediepte enz. Overigens er zal toch wel een stukje software bij moeten, je wil het uiteindelijk als jpg naar de ontwikkelcentrale sturen, of zoals je de foto bedoeld hebt op je website zetten. Hoe gaat het ding om met bewegingsonscherpte, of als je die juist wil hebben op een achtergrond.

  Ik snap overigens niet goed dat ze er zo’n vierkant doosje van maken. Ergonomisch niet verantwoord en lastig in de broekzak. Neemt niet weg dat het een leuk gadget is.
   

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.