Rijk! – door Frank (van IkFotograag.nl)
Rijk! – door Frank (van IkFotograag.nl)

Rijk! – door Frank (van IkFotograag.nl)

Bij het testen van een net nieuw ingerichte laptop, was ik bezig met zo maar wat termen in te tikken in de zoekbalk van Internet explorer. Ik typte IkFotograag in en de volgende site trok meteen  mijn aandacht: Urlpulse.nl. Urlpulse houdt de ranking van websites bij, en ik sta met mijn site in Nederland op de 185.403e plaats. En wereldwijd sta ik maar liefst op 13.898.417. Mijn site heeft maandelijks dik 2200 bezoekers en ik ben langzaam aan rijk aan het worden want de site is iets meer dan € 1400,00 waard. Zeggen ze. Wat al die mensen bij mij komen doen? Volgens mijn eigen statistieken zijn het de tutorials over fotobewerken, met name het inkleuren en zwart-wit met kleur accent. Nog even wat andere gegevens: de site van Nu.nl staat in Nederland op de 6e plaats en is dik 23 miljoen waard. En op de eerste plaats, hoe kan het ook anders, Google.nl. De laatste staat op 89 miljoen. Tegen de tijd dat mijn site dat ook waard is, dan verkoop ik hem en stop ik met betaald werken. Mits ik een koper kan vinden natuurlijk.


20 Comments

 1. Pingback: Kunst – door Frank « bVision & Photography

  1. Bij bvision.nl met 4500 bezoekers en 75000 hits bakt die er helemaal niets van. Ik ben heel tevreden met met top-ranking bij Google. Dat zegt me meer dan deze site die de helft niet kan vinden of onjuiste gegevens laat zien.

   1.  
    Je mag toch zeker wel even wegdromen over een Jackpot in de vorm van een gewilde Website. Toch?
     
    De reden waarom sommige websites niet of niet goed worden weergegeven, zal wel liggen in een instelling voor de robots, of misschien dat de inhoud van de metatags een reden geven om een site onder te waarderen.
     
     

 2. Ook wij krijg de mededeling: “Onze excuses, wij hebben geen gegevens over deze website”. Jij weet vast wel waar dat aan ligt. Te kort in de lucht? Sinds 1 september 2011 pas bij Blogspot. Ik verneem graag je feedback Frank. Mag ook via de mail. Met bijna 19000 unieke pageviews zijn wij beslist niet ontevreden over het bezoekersaantal. Je kent onze invalshoek van onze fotolog?

  “We hebben altijd wel iets te vertellen dat we visueel proberen te maken door middel van foto’s op onze blog.” Mara doet de teksten, ik maak meestal de foto’s en het beheer doe ik ook. Heb daar als man met pré-pensioen alle tijd voor en ik vind het ook nog leuk.
  Maar zeggen wij allebei: “Loggen is geen must, neem af en toe je rust” Daarmee bedoelen wij dat je geen slaaf en/of slavin moet worden van je blog. Hoe vaak lezen wij geen verontschuldiging van bloggers als ze één of meerdere dagen niets geplaatst hebben.

  Het is een lange reactie geworden Frank. Werk ze voor vandaag en succes met de cursus.
  Vanuit een zonnig Andalusië ga ik je groeten, ook namens Mara.
  Saludos de
  Albert

 3. Doe ik het niet zo slecht, mijn blog bestaat pas sinds september:
  Rangschikking in Nederland 392.714
  Rangorde Wereldwijd 5.590.425

  Maandelijks bekeken pagina’s 33.907
  Maandelijkse bezoeken 14.742
  Waarde per bezoeker —
  Geschatte waarde € 7.343,11 *

  Kom er dus net achter dat mijn pagina erg populair is in de VS… erg leuk om allemaal te zien en te lezen, en om bij te gaan houden, eens per maand eens naar te kijken…

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.