Spanning in het Kleine Bassin in Roeselaere

Spanning in het Kleine Bassin in Roeselaere

Trafohuisjes bVision.nl

Het Trafohuisje van vandaag is ingezonden door onze blogvriend Franky Spruytte beter bekend van Suskeblogt op zijn gelijknamige weblog. Het begint als een heel devoot plaatje. Het is gelegen op de hoek van de Kleine Bassinstraat en de Landbouwstraat. De Kleine Bassin werd destijds gegraven voor de watervoorziening voor de stoommachines in de textielfabrieken. De waterplas van 25-tal meter breed en een 400-tal meter lang en is pas gerenoveerd. Wellicht dat Francky daar nog wat meer over kan vertellen.

Trafohuisjes bVision.nl

Het trafohuisje staat vlakbij de stationsbuurt waar Francky werkzaam is. Het heeft als primaire spanning 15000 Volt, die omlaag wordt gebracht naar 400 Volt tussen de fases (230 volt op het stopcontact). Het op zich plompe huisje ziet er door het gebruik van gele bakstenen meteen een stuk vriendelijker uit dan het huisje aan de Wilgenstraat.

Trafohuisjes bVision.nl

Trafohuisjes bVision.nl

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

16 Comments

  1. Pingback: photo challenge 52 weeks. | Suske blogt

  2. weer een voorbeeld van verloren industrie, zo is de textiel industrie helemaal verdwenen.
    Het trafohuisje lijkt aan de voorkant de nodige schade te hebben opgelopen in de loop der jaren. Hans

  3. Door de kleuren en ramen vind ik het een spannend huisje, mooi op de foto gezet door Suske. Het is verder wel een opvallend groot vierkant huisje, maar ze hebben zeker geprobeerd er iets leuks van te maken.

  4. over de kleine bassin kan ik nog veel vertellen en ook tonen. Vroeger was er een open zwembad maar dat is al lang verdwenen. Nu is het een grote plas met veel groen en wandelpaadjes. Binnenkort ga ik met de camera in de aanslag er naar toe.

  5. Goede morgen Sjoerd, zouden ze bij dat kapelletje bidden om de stroomvoorziening op gang te houden? Wel weer eens een ander trafohuisje zo te zien.

    Ik wens je een fijne zondag toe.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: