Herfst

Het valt niet meer te ontkennen, maar dat wisten we al, de herfst is begonnen… Sakkerdjie, jullie willen helemaal niet weten hoe het er hier in het zuiden eraan toe ging. Het leek hier in Gebrook wel of Thor himself met zijn hamer langs kwam. Donder, bliksem, en stortbuien trokken hier over. Ik kreeg meteen mijn vakantiegevoel weer terug. Maar herfst heeft uiteraard meer in zijn pocket… Zoals de vruchten, de beukennootjes, tamme kastanjes en uiteraard paddestoelen in overvloed. Nou ja, bij de Jumbo liggen er meer in het vak dan je in een bos kunt vinden, maar die zijn vanuit mijn perspectief niet echt…

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

15 Comments

 1. Soms vind ik het dus helemaal niet erg om in het hoge noorden te wonen. Wij hadden en hebben nog steeds schitterend weer, net als het deze zomer steeds het geval is geweest.

 2. De herfst is nog helemaal niet begonnen, dat is op de 21ste, en nu is het hier nog slechts de 20ste. Laatste zomerdag dus!

 3. Het weer heeft zich weer flink laten gelden in het zuiden.
  Ook hier laat de herfst zichzelf zien in de natuur. Hans

 4. Hier was het ook gedonder en dat op de donderdag als hier jaarmarkt is en laatste dag van kermis

 5. Het is hier de hele week al zonnig en warm, er is hier geen druppel gevallen. Ook nu zit ik in de zon in de tuin, heerlijk!

 6. De verschillen zijn weer groot in ons kleine landje, want ik loop hier al voor de derde dag op rij in de korte broek in de tuin om de hazelnoten in ons tuintje op te rapen.

 7. Ik hoorde al van familie dat er een noodweer over Limburg had getrokken. Hoop dat er niet teveel beschadigd is in je tuin.

  Love As always
  Di Mario

 8. Herfst ….
  waar ? ..
  hier ???
  Schijnt er wel aan te komen ….

 9. Hier walmden de bbq’s en zaten alle buren zo’n beetje tot middernacht achter het huis, niet bepaald herfstig! Maar in limburg heb ik afgelopen weekend een zak vol hazelnoten geraapt, heerlijk!

 10. Nog geen drupel gezien hoor, en er komt alweer zo,n heerlijke dag.

 11. Ha die Sjoerd,

  echt herfstweer… ja… daar houd ik wel van.
  Maar tot nog toe kan de zomer me niet lang genoeg duren: zonder jas naar buiten.
  Dat vind ik zo heerlijk!!

  Dag!
  Prettig weekeinde!
  Marlou

  .

 12. de blaadjes beginnen al af te vallen, er staan al paddestoelen, de herfst is echt begonnen….
  Gisteren was hier een onweer, regen, zon, van alles wat

 13. Goede morgen Sjoerd. Hier was het zonnig en warm, geen druppel gezien , twee wassen buiten droog gekregen, dus jij zat gewoon aan de verkeerde kant van het zuiden. Alhoewel, ik heb ook de hazelnoten en beukennootjes, kastanjes en padddenstoelen al volop in de buurt en in de tuin. Volgens mij zijn de zwaluwen ook al vertrokken, dus de herfst is wel degelijk aangekomen in ons landje.
  Ik wens je een fijne vrijdag toe.

 14. Dat slechte weer hebben wij hier gemist en het was zelfs warm in het zonnetje.
  Maar dat de herfst haar intrede doet is zeker, het is nu erg mistig.
  Hopelijk is iedereen voorzichtig op de weg.

 15. ik zag op tv dat jullie slecht weer hadden en dat terwijl wij in het zonnetje liepen. Sterker nog ik heb vanmiddag nog een korte mouw overhemd gekocht en laten bedrukken omdat het te warm was voor mijn 3 oktoberjack 🙂

Geef een reactie