Droger

Day Of MonthHij draaide ronde na ronde sinds de vorige reparatie, en drogen als de beste. Onze Bosch warmtepomp droger. Toch leek hij ook wat minder stil te worden. Alsof de garantie al enige tijd was afgelopen. Er kraakte iets en bij de laatste reparatie hadden we iets gevonden dat op een BH beugel leek. Een ietwat grote, maar hoe die in de machine terecht kwam wist ik ook niet. Tot afgelopen week mijn vrouw: “Oh, kom er eens kijken, wat ik in mijn machientje vind” riep. Maar wat ik in mijn hand gedrukt kreeg was een stuk staal van de trommel, zo’n drie bij vier centimeter groot, en gewoon afgebroken aan de rand van de voorzijde. De was kon er in ieder geval niet meer in drogen, en de BH beugel bleek achteraf ook al van de trommel af te komen. Ofwel hier eindigde het leven van onze laatste Bosch. Onze eerste vaatwasser heeft het heel lang uitgehouden en was ook een Bosch. Maar wat we daarna van Bosch gehad hebben ging allemaal niet al te lang na afloop van de garantie kapot. Nu dus ook de wasdroger…
Sinds gisteren staat er nu een Samsung A+++ te draaien, gelukkig met fikse korting op zondag kunnen kopen, bezorgen binnen een dag, gisteren en gratis aangesloten. En dan nemen ze ook nog de oude gratis mee, al staat bij wijze van spreken het hele zootje op zolder, en niet zoals bij ons alles onder… Een fikse tegenvaller zo’n eind voor het vakantiegeld er aankomt. Maar helaas het is niet anders. Dan eten we maar even een boterham minder.

click to see the picture big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

19 Comments

 1. Een merk als Samsung boezemt niet direct veel vertrouwen in, maar ik hoop voor je dat deze machine lang goed blijft functioneren.

 2. Ja, naar idee dat ook alles wat hier staat dan eens weer kapot zal gaan.
  Zo is het leven nu eenmaal. En gelukkig kan het vlug weer in orde komen allemaal.

 3. Het gebeurt altijd onverwacht dat die krengen stuk gaan. Wij hebben nu ook een samsung wasmachine, bevalt tot nu toe prima!

 4. Ik hoop dat het spul bij ons nog even blijft doordraaien. Het is ongeveer 8 jaar oud. Miele moet nog wel zo’n tijd mee kunnen gaan vind ik. Met het mooie weer buiten drogen zou het leven kunnen verlengen, maar was ophangen is niet mijn ding, dus vergeet ik dat maar gemakshalve.

 5. Annette Barendregt

  Mooi ding. Ik heb tot nu toe in 2015 mijn wasmachine, droger en vaatwasser moeten vervangen. En de auto van mijn man kwam niet meer door de keuring, dus daar moest ook een nieuwe voor komen. We zijn potje los nu. Met angst en beven kijk ik naar de rest van mijn huishoudelijke apparaten, want ik heb effe geen cent meer te makken. Over vakantiegeld gesproken…………. 😉

 6. Wij hebben ook wel een Bosch gehad, met ook na de garantie kapot.
  Maar met deze nieuwe aan winst Met energielabel A+++, is het alleen maar winst. Hans

 7. Onze wasmachine van Miele, bijna 25 jaar, hij reageerfe niet meer op het aan en uit knopje….
  De nieuwe … ok weer een Miele, is toch ietsie minder kwaliteit dan de vorige …
  We zullen zien.

 8. Ik eet graag bij mijn moeder: lekker, dichtbij en vaak een extra bakje mee om de volgende dag alleen nog maar te hoeven opwarmen…;-) Veel plezier met de nieuwe droger!

 9. Die apparaten gaan altijd stuk wanneer het je het slechtst past, maar je doet er niks aan. Wij hebben al jaren geen droger meer, dat kost maar geld en energie, terwijl de was ook zonder droger wel droogt. en ach, als je met zijn tweeën bent, dan is er ook minder haast om alles weer schoon en droog te krijgen. ’t Is een kwestie van planning en organisatie, dan lukt het prima.

 10. Mijn waschmachine staat in een soort bijkeuken en daar heb ik ruimte zat om de was op te hangen. Dat is meer dan A+++++++++++++. 😉

 11. Jammer van de reparatie dan eigenlijk. Ik moet hier de koolborstels van de wasmachine gaan vervangen. Dan kan die er weer 2 jaar tegen.

 12. Ha die Sjoerd,

  sja…
  Wij hebben ook niet het eeuwige leven…
  Jammer he!!

  Ik zat net te denken: ik héb niet eens een droger.
  Ik droog alles buiten en als het regent hang ik het onder de veranda.

  In mijn vorige huis had ik een grote zolder, waar alles (gratis!) te drogen hing.

  Dag!
  Groet van Marlou

  .

 13. tja, huishoudelijke tegenvallers… we kennen ze allemaal

 14. Terwijl eigenlijk het weer van buiten drogen eraan komt. Maar ja, je hebt ook een fikse korting gekregen. Anders had je die misschien niet ontvangen als je het later had gekocht.

  Love As Always
  Di Mario

 15. Goede morgen Sjoerd. Ja niets heeft het eeuwige leven, ook Bosch apparaten niet. Ik heb een droger, maar die gebruik ik eigenlijk niet meer. De laatste maal was de was droog maar in de condensbak zat geen druppel water en verder kon ik ook geen water vinden. Ik vind dat eng, straks heb je kortsluiting en brand. Dus gaat bij mij de was lekker buiten aan de lijn en in de winter op zolder aan een rekje, dat spaart ook nog een hoop energie.

  Ik wens je een fijne dinsdag toe en veel plezier van de nieuwe droger, dat die maar lang mee mag gaan.

 16. hier gaan enkele toestellen ook reeds jaren mee, dus dat kan plots kapot gaan.
  Succes met de nieuwe aanwinst.

 17. ik zit juist te tellen, mijn machine is al minstens 16 jaar oud. Ik hoop dat ie nog ff meegaat en dat ik mijn vakantiegeld kan gebruiken om op verlof te gaan :o)

 18. Fijn dat alles weer zo snel door kan draaien…!

 19. Nou ja een boterham minder, maar wel snel droge kleren dat is ook wat waard 🙂

Geef een reactie