Ensign E29 – door Frank

Onlangs heb ik ook eens een camera gekocht via de veilingsite Catawiki. Een mooie blauwe Ensign Box camera uit pakweg 1930. Ik had nog geen blauwe camera dus mijn aandacht werd getrokken. Ik weet dat je veilingkosten moet betalen en ook de verzendkosten. Mijn bod voor de camera waarmee ik hem kreeg was best wel netjes, maar de verzendkosten vanuit België vielen wel wat tegen. Daardoor heb ik hem eigenlijk toch weer te duur. Dus als ik nu kijk op de site, dan is het eerste: waar moet hij vandaan komen en wat kost dat. Leergeld betaald zal ik maar zeggen.

De Ensign is een beetje smaller dan de andere box camera’s die ik heb. Waardoor er ook een afwijkende maat film, E29 ofwel 129 rolfilm in moet (Het negatiefformaat was 7,5 x 4,5 cm), een maat die ze niet meer leveren tegenwoordig. Op zich niet erg want ik fotografeer er toch niet mee, hij is voor in de kast om naar te kijken. Het boxje is van hout en bekleed met soort stof in een mooie donkerblauwe kleur. Hij heeft een doorkijkzoeker en is voorzien van een sportzoeker. Ook de sluiter werkt nog. Het lege filmrolletje met een koperen asje zit er nog in. Ik vind het weer een mooie aanwinst in mijn kast.

De foto’s aanklikken voor een groter formaat:
ensign1

ensign2

ensign3

ensign4

13 Comments

 1. Mijn middelste is fan van deze veilingsite, biedt dan ook regelmatig, voor zover zijn budget dat toelaat.

 2. Ik zou de minpunten, de prijs, er niet bij herinneren willen en snel vergeten en er al helemaal niks over loggen, want dan blijft die gedachte er altijd aan zitten.
  Maar misschien is dat goed voor het voorkomen van nog een keer. Mooi is die wel.

 3. Wat is duur voor een verzamelaar…. en je leeft maar een keer.

 4. riakristelijn

  Als je er blij mee bent maken die paar tientjes toch niet uit…

 5. Wel duur maar toch ook een bijzonder iets

 6. Ondanks de achteraf bekeken toch weer wat te hoge kosten is het toch weer een fraaie aanwinst voor je collectie.

 7. Een mooie camera, ziet er zeer fraai uit. Hans

 8. Ik ben net gisteren overboden op een veilingssite.. maar dat wat niet voor een camera.. het is wel leuk om af en toe een naar te kijken.

  Love As alwyas
  Di Mario

 9. Ik vind het de investering wel waard.

 10. Mooi Frank, van die oude boxjes.
  Ik heb mijn eerste Agfa-clack nog!
  In het originele tasje!

  dag!
  groet van Marlou

  .

 11. ja, verzendkosten, ik dacht dat het niet meer was dan 6à10€ naar het buitenland, ik ga dat eens nakijken.
  Maar je hebt wel een mooie camera

 12. Mooie aanwinst Frank, al is het wat duurder dan je verwachtte. Fijne woensdag gewenst.

 13. Mooie aanwinst voor de verzameling…!
  Ervaring is een goede leermeester.

Geef een reactie