Volkswagenbus T2 Camper

click to see the pictures big

bVision & Photography

Dacht ik toch even een klein manneke te zien bij de auto’s die Di Mario me toestuurde. Vandaag de toch legendarische “Camper Van” de Volkswagen T2 bus. Meestal voorzien van een Westfalia opbouw, maar het verhoogde dak hier kan ik niet thuis brengen. De Panoramabus of Transporter heeft mooie grote ramen rondom en dat maakte hem tot een gewild exemplaar voor hippies en vakantiegangers. Veelal werd er een inklapbare opbouw op geplaatst, die je op de plaats van bestemming, naar buiten kon klappen en je zo van de nodige extra ruimte voorzag.

click to see the pictures big

bVision & Photography

Aha, daar heb je hem toch, alleen is hij niet meer zo klein, onze Yaron, hij groeit als spruitjes of zoiets. Nog even en hij zit achter het stuur van deze bus. Op weg naar hun favoriete vakantieland, Israël.

click to see the pictures big

bVision & Photography

De eigenaren van deze bus waren op vakantie in Edam, en hadden hier hun auto even geparkeerd. Veilig met een stuurslot, maar zoals je eerder op mijn blog hebt kunnen lezen, is geen auto veilig voor mensen die denken hem nodig te hebben. Gelukkig was deze nog in goede staat…

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 Comments

 1. Mooi, al heb ik er zelf nog nooit in zoiets gezeten, maar voor mij is het nog altijd een soort van hippy auto, hahahaha

  x

 2. Mooi exemplaar, zou hem graag hebben om naar de wedstrijden te rijden.

 3. Deze past uitstekend in mijn virtuele garage. Daar wil ik nog wel eens mee rondtoeren.

 4. Inderdaad een geliefde auto om mee op vakantie te gaan, er zijn er ook met een linnen opklap dak.
  Yaron wil er wel mee op vakantie, een echt avontuur. Hans

 5. Wat een pláátje! Uiteraard bedoel ik daarmee Yaron (-:
  Echt een toffe camper op de foto. En ontzettend zonde als deze ook volledig gestipt zou worden, ja.
  Lieve groet.

 6. Die Yaron is al weer verder gegroeid. Volgens mij zijn die foto’s alweer van drie à vier maanden geleden. Dat gaat hard op die leeftijd. Volgens mij was alleen deze foto niet gemaakt in Edam, maar in H’wijk. 😉

  Love As Always
  Di Mario

  • Ik heb ook niet gezegd waar die foto gemaakt is, alleen waar ze op vakantie waren. Ze hadden mappen en kaarten van Edam in de auto liggen…

 7. Lijkt me hartstikke leuk om zo met de camper op vakantie te gaan! Maar dan naar Spanje of naar Italië. Ook met wenkbrauwen op de koplampen!

 8. Zowel de VW als Yaron staan er netjes bij.
  We hebben in onze beginjaren regelmatig over zo’n campertje zitten fantaseren en dromen, maar het zal er wel niet meer van komen …
  Goed weekend, Sjoerd.

 9. Als kool, zegt men dan, wat groeien betreft. Leuk wagentje, daar kan men wel wat mee.

 10. Een heel mooie busje en ook een knappe Yaron

 11. Een Heel mooi busje met bijbehorende inrichting 🙂

 12. ik zie hem ook al rijden in deze vw
  hij groeit inderdaad iedere keer als je ‘m ziet

 13. Ha…. deze foto’s brengen mooie herinneringen, naar lang geleden en mooie vakanties….!!
  Fijn weekend.

 14. Goede morgen Sjoerd. Mooi zo’n campertje ik zou er nostalgisch van worden, Yaron groeit inderdaad alsof hij de twee meter voorbij wil en in de weerspiegeling zie ik nog een meneer staan, zou dat Di Mario himself zijn ?
  Ik wens je een fijn weekend toe .

 15. Ik weet niet of deze nog veel in trek zijn bij dieven. Mooi is de wagen wel.

Geef een reactie