Griepprik

Over de zin of onzin van de griepprik wil ik het hier niet hebben, daar zijn de geleerden het ook niet over eens. Maar er lag twee weken geleden een brief van de huisarts in de bus of ik even zo’n prik wilde komen halen. En gezien ik dat al jaren doe en ik tot een risicogroep schijn te behoren, deed ik dat ook dit jaar. Ik was bijna vergeten te gaan, maar dat terzijde. Op weg naar de huisarts liepen lange rijen bejaarden in ganzenpas af en aan. Gelukkig was er een team leuke meiden gecharterd om iedereen van zo’n spuitje te voorzien, dus de wachtrij binnen viel wel mee, we konden zo aanschuiven. Nu maar afwachten wat we allemaal kunnen verwachten in het naderende snotterseizoen. Wel of geen griepprik, ik wens iedereen een behouden aankomst in de lente van het nieuwe jaar.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

21 Comments

 1. Ik wens je vast beterschap toe voor als het je raakt, whahahaha

  hier nog eentje die ertoe behoort, maar ik heb ooit gezegd, toen mijn dochter en ik allebei iedere keer weer, plat lagen juist, we gaan es ff overslaan een jaartje… tsjah.. dat is de enige manier om te weten of het wel of niet werkt… het zit er weer in Sjoerd! Bij jou…

  Ik verscheur ze nog steeds 😉

  X

 2. Door medicatie en leeftijd behoor ik ook tot een risicogroep. Ach, maar gehaald en het ging als de gesmeerde bliksem bij onze groepspraktijk.

 3. Heel verstandig, ze doen dat niet zomaar. Ik hou niet van prikken.

 4. Het is reeds enkele jaren geleden dat ik zo’n prik gekregen heb.

 5. Leuk om te lezen, ik heb het idee dat ik naar de zelfde huisartsenpraktijk ben gelopen.
  Ook hier een vergelijkbaar gemêleerd gezelschap.
  Dank voor de goede gezondheidswens, eens gelijk. Hans

 6. Ik kreeg hem eind vorige maand tijdens het medisch onderzoek op het werk. Ik werk in de zorgsector en dit jaar werd het bijna ‘verplicht’ om ze te nemen. Ik heb er totaal geen probleem mee en neem hem elk jaar, maar er is heel wat te doen geweest om de ‘verplichting’. Ik ben van mening, doe het voor jezelf én voor je medemens. Maar niet iedereen is van die mening, helaas..

  • als ik er ziek van wordt, dan nee… ga ik hem niet doen nee… door ervaring wijzer geworden door het niet te nemen,a ls je mij plat wilt hebben juist, dan ja geef mij die spuit!

 7. Ik heb ‘m een paar weken geleden al gekregen. En ik ben nog steeds snottervrij … 😉

 8. Zin of onzin? Geen idee maar sinds een heel heftige griep een aantal jaren geleden blijf ik ‘m trouw halen, die griepspuit

 9. Een keer laten doen. Kreeg een oproep wegens leeftijd. Nog nooit zoveel verkouden geweest en griepachtige verschijnselen gehad als dat jaar.
  Sla me nu gewoon vrolijk snotterend door de winter heen.
  Heel even nog overwogen, omdat we op twee kleinkinderen passen. Maar die doen op het peuterdagverblijf en school meer bacillen op dan bij opa en oma thuis.

 10. Hier ook geen griepprik meer, terwijl Joop wel een brief krijgt, we zullen zien.

 11. Ik heb ;m gister ook gehaald. Vanwege mijn astma krijg ik de oproep,

 12. Ik neem ook geen prik, al hoor ik tot een risicogroep. Zelden verkouden en griep kan ik me niet meer herinneren gehad te hebben. We zullen zien…

 13. Goede morgen Sjoerd, ik heb het idee dat mijn huisarts er niet echt voor is, want als risicopatiënt (al meer dan vijftien jaar) heb ik er ooit wel eens een paar maal eentje gehaald, maar oproepen daar doet hij niet aan. Je moet als je er eentje wilt hebben, en je hoort tot de doelgroep, zelf even of te bellen of naar de praktijk te lopen waar wel een briefje ophangt met entingstijden. De laatste jaren ben ik er niet meer geweest, ik heb ook in die tijd nooit griep (echte griep) gehad, Wel ben ik regelmatig wat verkouden, maar daar snotter ik me wel doorheen .
  Fijne vrijdag gewenst.

 14. Ik heb nog nooit griep gehad. Echt nog nooit. Dus ik neem geen prik.

 15. Hopelijk houdt hij de griep bij jullie uit de buurt, maar zeker weet je het nooit.
  Op naar een mooi weekend…!

 16. Ik loop nu al zo te snotteren van allergie dat ik me bijna voel alsof ik griep heb.

  Love As always
  Di mario

 17. voor mij niet, ik ben bijna verplicht van mijn werk, maar doe het niet….
  ik hoop dat ze helpt bij jou
  Een @->- voor jou

 18. Ook ik behoor tot de doelgroep.
  De goede organisatie valt mij telkens weer op.

  Of ik de griepgolf ga ontlopen?
  De tijd zal het leren.

  Gezonde groet,

Geef een reactie