Limburg in beeld – Daniken

Daniken is het volgende gehucht waar ik doorheen kom. Van Schinnen naar Puth en dan bergaf richting Geleen. Onderaan de berg linksaf en je zit in Daniken. Meer dan een straat is het eigenlijk niet. Maar door de unieke ligging aan de rand van het grote boze bos (Danikerbos uiteraard) is het een recreatiecentrum voor de mensen uit de omstreken. In Daniken staat de oude gerestaureerde steenfabriek Plinthos, waar van 1920 tot 1956 met de hand stenen werden gebakken in een zogenaamde ringoven. Hierin is o.a. een informatiecentrum gevestigd voor landschapspark de Graven en het Centrum voor Natuur- en Milieu-Educatie. Ondanks het ene weggetje door het dorpje heen beslaat het een heel uitgestrekt gebied wat loopt totaan ons volgende dorpje, waar we uitkomen bij het kerkhof…
14 Comments

 1. Nu ben je me toch een slag voor. Hier ben ik nog nooit geweest en ik ken het zelfs niet. Goed idee om daar eens een van de komende dagen langs te gaan.

 2. De cultuur is daar nog live te zien.

 3. in die buurt heeft peter toch zeker een jaar gelogeerd,
  zal hem dit plaatje straks eens laten zien.
  wie weet………….

 4. Mooi en apart gebouw die oude steen fabriek!

  Ik ben gek van kerkhoven dus ik kijk alweer uit naar de volgende bestemming! 🙂

  Fijne kerstdagen!

 5. Tja, het kerkhof komen we bijna allemaal tenslotte op uit.
  Prachtig gebouw, mooi dat het bewaard is gebleven.

 6. Hee dit gebouw doet me erg denken aan de steenfabriek bij de blauwe kamer aan de Nederrijn. Kijk zo breng je een medeblogger weer op ideeen voor een mooi natuurbezoekje bij mij in de buurt 🙂

 7. Steenfabrieken zijn enorm gaaf om te bezoeken…

 8. Ik ben heel benieuwd welk dorp dat is, want ik ben even het spoor beister. Dan kan ik me denk ik weer orienteren.

 9. Sorry, bijster met lange ij. Ik drukte te vroeg op de verzendknop.

 10. ik kan mij daar wel wat bij voorstellen, bij jou beschrijving..mooi!

 11. wauw, daar zou ik wel willen wonen!!
  en om het een beetje afgezaagd te laten overkomen maar toch wel gemeende kerstgroeten van deze kant!!!

 12. Ziet er super uit.. Zou de binnenkant weleens willen zien 🙂

  Ik wil jullie hele fijne dagen wensen.

  Liefs en knuffels, Kimm

 13. Ik ben benieuwd of ik het nog zou herkennen. De Danikerberg was ons speelterrein, van ons huis liep je er zo heen. Op de zandberg hebben we zomerslang gespeeld, in de winter gingen we op plasticzakken glijdend naar beneden. Er tegenover lag de vuilnisbelt, altijd vol meeuwen, daar is later ook park van gemaakt maar dat heb ik nooit meer gezien.

 14. Een vredig kerkhof mag ik hopen.

Geef een reactie