Limburg in beeld – Daniken
Limburg in beeld – Daniken

Limburg in beeld – Daniken

Daniken is het volgende gehucht waar ik doorheen kom. Van Schinnen naar Puth en dan bergaf richting Geleen. Onderaan de berg linksaf en je zit in Daniken. Meer dan een straat is het eigenlijk niet. Maar door de unieke ligging aan de rand van het grote boze bos (Danikerbos uiteraard) is het een recreatiecentrum voor de mensen uit de omstreken. In Daniken staat de oude gerestaureerde steenfabriek Plinthos, waar van 1920 tot 1956 met de hand stenen werden gebakken in een zogenaamde ringoven. Hierin is o.a. een informatiecentrum gevestigd voor landschapspark de Graven en het Centrum voor Natuur- en Milieu-Educatie. Ondanks het ene weggetje door het dorpje heen beslaat het een heel uitgestrekt gebied wat loopt totaan ons volgende dorpje, waar we uitkomen bij het kerkhof…
14 reacties

  1. Ik ben benieuwd of ik het nog zou herkennen. De Danikerberg was ons speelterrein, van ons huis liep je er zo heen. Op de zandberg hebben we zomerslang gespeeld, in de winter gingen we op plasticzakken glijdend naar beneden. Er tegenover lag de vuilnisbelt, altijd vol meeuwen, daar is later ook park van gemaakt maar dat heb ik nooit meer gezien.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.