Flying – Ontwerpen voor de CNC snijder
Voor dat je een vliegtuig gaat snijden moet je eerst ontwerpen. Het begin is er als tekeningetje uit de hand of een modelletje uit een tijdschrift. Bovenstaand is een tekening uit de hand. Het probleem bestaat eruit dat een model in gelijke stappen moet worden gesneden. Als ik een romp met een dikte van 5 mm wil hebben moet ik aan de buitenkant evenveel stappen hebben als aan de binnenkant. Het tekeningetje moet dus worden omgezet in een computertekening. Een romp betaat uiteindelijk uit een 8-10 tal delen Dit is geen makkelijk proces maar het vergt enige tijd en nauwkeurig werken. Ik heb het in de volgende stappen proberen samen te vatten. Niet dat u dit moet uitvoeren, maar alleen om te laten zien dat deze hobby wat meer voorbereiding nodig heeft dan u denkt. Met dan aan Humberto voor de tekeningen.

10 Comments

 1. Heel boeiend om dit te lezen. Waarom is stap 4 nodig?

 2. En als die dan vliegt mag je hopen dat hij niet gelijk naar beneden komt storten want dan kan je gelijk weer aan het snijden gaan. Ik denk dat je meer tijd bezig bent met ontwerpen/snijden dan dat je daadwerkelijk kan vliegen?

 3. Dat is een werkje waar ik nerveus van zou worden 🙂

 4. @ Me, natuurlijk, maar scholing met een ander programma, en dan ben ik niet snel nieuwsgierig naar wat anders.. Wel leuk om te lezen dit.

 5. Daarom rijd ik paard en bouw ik geen modelvliegtuigjes….

  Ik heb het geduld er niet voor.

  Fijn weekend!

 6. Ik vraag me af hoeveel tijd je er in steekt voordat het vliegtuig de lucht in gaat. En wat doe je er daarna mee? In de vitrine?

 7. Zo, wat een boel werk is dat nog.
  Het zal je hobby maar zijn.

  Ik dacht altijd dat het de hele tijd buiten spelen was.

 8. Met CAD kun je anders heel goed ontwerpen…

 9. Dit vind ik ook wel leuk om te zien en te lezen.. Hier ben ik ik een leek in..

 10. leuk om dit te zien,
  ik weet er natuurlijk wel wat van,
  (niet deze) heb dagelijks met autocad tekeningen te maken,
  aangezien ze hier geprint en gekopieert worden.
  succes met bouwen.
  😉

Geef een reactie