Flying – Ontwerpen voor de CNC snijder
Flying – Ontwerpen voor de CNC snijder

Flying – Ontwerpen voor de CNC snijder
Voor dat je een vliegtuig gaat snijden moet je eerst ontwerpen. Het begin is er als tekeningetje uit de hand of een modelletje uit een tijdschrift. Bovenstaand is een tekening uit de hand. Het probleem bestaat eruit dat een model in gelijke stappen moet worden gesneden. Als ik een romp met een dikte van 5 mm wil hebben moet ik aan de buitenkant evenveel stappen hebben als aan de binnenkant. Het tekeningetje moet dus worden omgezet in een computertekening. Een romp betaat uiteindelijk uit een 8-10 tal delen Dit is geen makkelijk proces maar het vergt enige tijd en nauwkeurig werken. Ik heb het in de volgende stappen proberen samen te vatten. Niet dat u dit moet uitvoeren, maar alleen om te laten zien dat deze hobby wat meer voorbereiding nodig heeft dan u denkt. Met dan aan Humberto voor de tekeningen.

10 Comments

 1. En als die dan vliegt mag je hopen dat hij niet gelijk naar beneden komt storten want dan kan je gelijk weer aan het snijden gaan. Ik denk dat je meer tijd bezig bent met ontwerpen/snijden dan dat je daadwerkelijk kan vliegen?

 2. leuk om dit te zien,
  ik weet er natuurlijk wel wat van,
  (niet deze) heb dagelijks met autocad tekeningen te maken,
  aangezien ze hier geprint en gekopieert worden.
  succes met bouwen.
  😉

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.