Keek op de afgelopen week (7)
Keek op de afgelopen week (7)

Keek op de afgelopen week (7)

Om heel eerlijk te zijn was deze week een week met teleurstellingen. een week zonder rustpauzes die een mens nodig heeft, maar ook een week met leermomenten. En gelukkig, deze week is voorbij. Voor mij is het ultieme moment van een week het begin van het weekend, een lekker glas (wit) bier, TopGear op tv en lekker ontspannen een zakje pistachios verorberen. Met en stel vrienden de zaterdagavond doorbrengen en voor de rest helemaal niets moeten. Eigenlijk hoort daar ook nog mooi weer bij en een stuk wandelen, maar een mens kan niet alles hebben. We moeten genieten van wat er is, niet van wat we graag zouden willen.Wat me echt bijgebleven is van deze week is een zwerver die altijd als het regent, karretjes bij de Lidl weg wil brengen. Van de week regende het pijpestelen en ik was op 25 meter zijknat, maar mijn karretje krijgt hij niet. Ik heb meer het idee ga toch krassen man. Ik vindt het een verkapte vorm van bedelen.
Achteraf ben ik rustiger en denk ik dat die man aan het beunen is om wat extra flessen bier te bemachtigen en die in een drogere periode achterover te slaan en wellicht dat anderen hem dat wel laten doen. Maar waar is hij als het mooi weer is, ik goede zin heb, en hem dat karretje met dat muntje best wil geven… Nergens te bekennen dus.

18 Comments

 1. De man snapt het helemaal. Want 35 van die karretjes in een uur wegbrengen levert hem 17,50 euro netto, een bedrag waarvoor de eerste de beste beun of Pool een uur lang er hard tegenaan moeten gaan. Belonen dus dit slimme ondernemerschap…

 2. Me!

  Helemaal gelijk, echter wie deelt er hier. Waarschijnlijk trekt hij sowieso van de bijstand en die wordt al door de werkende betaald, deze meneer heeft een keuze… De mensen in de derde wereld landen hebben geen keuze, die zijn hier niet welkom en in eigen land hebben ze geen droog brood om te vreten. Het is maar welke keuze je maakt. Maar ik geef toe ook daar gaat het geld vaak naar de verkeerde. hier is het voor iedereen ikke ikke ikke. Want ook ik heb TV, heb een auto en breng nog veel te veel naar het milieupark, gooi eten weg etc.. Vandaar de opmerking.

 3. ‘Verbeter de wereld begin bij jezelf’ Dat schreef je gister bij mij, op mijn log waar die slogan totaal niet relevant was. Jammer dat je dan een logje zoals dit plaats, waar je mee laat zien hoe je werkelijk in het leven staat. Er al eens aan gedacht dat deze man, hoogst waarschijnlijk enorm veel pech heeft gehad in zijn leven? En ook dat vaak deze mensen niet eens zelf gekozen hebben voor die situatie.. Prima als jij oude slogans wil gebruiken daar waar niet geplaatst, maar pas hem dan ook zelf toee

 4. Oh, dat is een goede tip…. als jullie binnenkort worden aangesproken door een vrouw rond de dertig…. dan ben ik het! Heerlijk in de buitenlucht en niet op een suf kantoor. (wat zou dat schuiven?)
  geniet van het weekend!

 5. Ongeacht het weer krijgt een ‘zwerver’ van mij dat karretje wel (inclusief die 50 eurocent). 😉
  Wat hij met dat geld doet interesseert mij eigenlijk niet zoveel en wat hij doet met mooi weer eerlijk gezegd ook niet. Hij zal het altijd slechter hebben dan ik dus dat is wel het minste wat ik kan doen.

 6. Catman (Frank)

  Die man bedelt niet, maar voorziet voor een deel in zijn eigen inkomsten. Dit is gewoon een kleine zelfstandige. Van mij zou hij die 50 eurocenten mogen hebben; zeker bij slecht weer. Het is gewoon zijn tarief. Eerlijk verdiend dus.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.