Keek op de afgelopen week (8) – windhandel
Keek op de afgelopen week (8) – windhandel

Keek op de afgelopen week (8) – windhandel

Van de week hadden we het over de windhandel die de beurs moet heten. Het verhandelen van papiertjes die aandelen heten. Ik kan me niet voorstellen dat daar de hele economie aan ophangt. Alsof bedrijven op een dag 10 procent minder waard zijn doordat de aandelen zakken. Volgens mij is een bedrijf evenveel waard als de koersuitgifte van de aandelen was. Voor mij is de hele aandelenhandel niet minder dan gebakken lucht, een speeltje voor de rijken die elkaar de loef afsteken, en af en toe moet dat gecorrigeerd worden. Helaas zit daar waarschijnlijk ook mijn pensioen en mijn hyphoteek in. En over windhandel gesproken, wat vindt je van dit 22.000 dollar poesje. Daar kun je wel even mee gaan wandelen. Er zitten er nog een paar op Schiphol vast. Het is de grootste tamme poes en wordt momenteel alleen in de USA gefokt.20 Comments

 1. hanscke

  Wat mij dan opvalt is dat het maanden jubelen is en dan opeens stort de beurs in en is er sprake van recessie, het komt als een onverwachte donderbui op een mooie zomerdag.
  Die poezen vind ik eng. Er is met van elles gekruist en wie zegt dat er niet bij een op de zoveel exemplaren toch het wilde dier instinct weer tevoorschijn komt. Arme ukkepukkie die het slachtoffer is.

 2. Die beursverhalen vind ik altijd zo vaag!
  Maar zo’n poes ziet er anders wel geinig uit, nu nog even wat bijverdienen om dat beest te kunnen kopen. Als hij dan wegloopt hou je ook je hart vast!

 3. Catman (Frank)

  95% van alle bedrijven wereldwijd is niet eens aan de beurs genoteerd. En toch hangen we onze hele economie op aan die windhandel. Een normaal mens kan dat niet begrijpen. Miljarden in rook op. Iemand moet ooit die winst gepakt hebben en is er rijk aan geworden. Het heeft niets met beleggen te maken, voor de kleine man is het gewoon een loterij.

  Er zit gewoon een cyclus in:

  Laten stijgen, Winst pakken, Laten kelderen, Goedkoop opkopen. Laten stijgen, Winst pakken, Laten kelderen, Goedkoop opkopen. Laten stijgen, Winst pakken, Laten kelderen, Goedkoop opkopen. Laten stijgen, Winst pakken, Laten kelderen, Goedkoop opkopen. Laten stijgen, Winst pakken, Laten kelderen, Goedkoop opkopen. Wat ik al zei, iemand wordt er rijk van en wij zijn het niet, integendeel……. Pensioentje, hypotheekaflosverzekering, schrijf het maar op je buik

 4. Aandelen zijn inderdaad niks, niet eens lucht, en toch is dat het belangrijkste.
  Net als geld, dat is papier (of lijkt er op) en muntjes, je hebt er in feite niks aan, je kan het niet eten, en toch, ook dat is het belangrijkste op aarde.
  En precies de reden dat ze zo`n gekke kat fokken!

 5. Windhandel en dat is het. Ik ben bang dat ik geen aandelen windhandel heb 🙂

  Ik heb gelukkig niets met katten (ben er allergisch voor) dus voordat ik ga niezen van deze extreem grote kat, snel verder naar het volgende blog! 😉

 6. Ik verbaas me ook altijd over de gekte op de beurzen en wat dat poesje betreft, ik ben helemaal gek van katten maar bij zo’n groot exemplaar zou ik toch uit gaan kijken met babies. “T blijven katten natuurlijk 😉

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.