Onze tafel
Onze tafel

Onze tafel

We hebben in de kamer een grote eettafel staan. We doen er eigenlijk helemaal niets mee. De was ligt er wel eens op, de katten lopen er overheen, er staan permanent twee kindergriezels op en een fruitschaal. Maar echt gebruiken doen we de tafel eigenlijk zelden. Dit kwam in een gesprek met een andere logger gisteren even naar boven. Wij hebben onze eetgewoonte in de loop van de jaren verplaatst van de eethoek naar de bank. Gezellig met je bord naar de TV of desnoods naar de PC kijken. Niet mijn voorstelling van gezellig eten, maar in dat opzicht moet ik me ook aan vrouw en kinderen aanpassen (lees daar heb ik ook niks over te vertellen). Dit in tegenstelling tot de stoelen die bij de tafel horen, die zijn bijna versleten. Die worden gebruikt als computerstoelen, deze zijn heel comfortabel, lekker zacht met armleuningen erop. Alleen is er nu ene gekraakt, De firewall van de stoel was niet bestemd voor de virusaanval met de inzet van mijn volle gewicht. Neergeschoten in de DMZ bij Checkpoint Charlie. Af en hou ik van een melige bui….16 Comments

 1. Onze kamertafel gebruiken we ongeveer net zoals jullie: plantje erop, kaarsjes e.d
  Aan de keukentafel eten we altijd tussen de middag en ’s avonds. Ik regel het zo dat het moment dat iedereen thuis is, daar ook voor gebruikt wordt, al is het soms maar een half uur dat we er allemaal zijn. Ik vind het erg belangrijk om met zijn allen te eten en ondertussen met elkaar bij te praten. Als we gaan verhuizen (zitten we nl sterk aan te denken) dan willen we een eettafel van minimaal 3 meter lang. Kan me er nu al op verheugen. Eten voor de tv, hooguit op zaterdagavond met een bord patat, maar dan wel weer met een gehuurde dvd die we allemaal leuk vinden. Knus gezinnetje he? hahaha

  Goed weekend verder!

 2. hanscke

  Ik zit juist steeds meer aan de “grote” tafel en eten met een bord op schoot heb ik nog nooit gedaan en zal ik waarschijnlijk ook niet gaan doen. (zeg voor de toekomst nooit nooit, je weet maar nooit.)

 3. Gelukkig om te lezen dat we niet de enigste zijn die zijn eten voor de tv op eet. Vaak moet de ene trainen en de andere weer werken tegen die tijd. Het snelst is dan bord op schoot en voor de tv.

  Fijn weekend

  Groetjes Gina

 4. dat lijkt verdacht veelop ons huishouden waar ook geen tafel meer aanwezig is maar gewoon met bord voor de tv op de bank! volgens mij is dat nu meer standaard geworden dan wat wij gewend waren vroeger

 5. Ik ben blij dat je dit schreef. Bij ons is de situatie identiek. Ik dacht dat wij de enigen waren die altijd aan het salontafeltje eten. Ik eet ook liever aan de grote tafel, en dat doen we soms ook. Maar het duurt nooit lang voordat het hele spul weer weer naar de salontafel gaat omdat de grote (leef)tafel vol post, kranten, boeken, dwarsfluiten en ander spul ligt.

 6. Wij eten ook altijd met bord op schoot voor de tv. Al regelmatig tegen elkaar gezegd dat we toch eens 1 van de eettafels als zodanig gaan gebruiken maar het komt er nooit van. Dus ook bij ons is de eettafel een opslag tafel.
  Ik had eigenlijk net zo lief een foto gezien van de aanval op die stoel met je gewicht. 😉

 7. Wij hebben een grote tafel in de woonkamer.. dat is de ‘leeftafel’ en soms eten we er met gasten. In de keuken is ook nog een eettafel, die wij dagelijks gebruiken. Wij eten altijd in de keuken, kaarsjes aan en gezelligheid. Met het bord op schoot voor de televisie komt zelden voor moet ik zeggen. Misschien omdat wij dat beide van huis uit ook niet zo gewend zijn? Geen idee. Ik vind eten aan tafel een stuk relaxter dan voor de tv.

  Fijn weekend!!!

 8. Haha, die ria met haar geprak 🙂
  Wij eten altijd aan tafel, de tv staat boven en ik ga echt niet op het bed van mijn oudste dochter zitten eten! Maar als ik zie hoeveel wijn, rode kool, kerriesaus, tomatensoep en spinazie er over de tafelkleden gaat dan snap ik niet hoe mensen dat doen met hun bankstellen. Of gaat daar een tafelkleed overheen?

 9. Ik eet zelden voor de TV en iets vaker voor de pc maar als Maxim thuis is eten we altijd gezellig aan tafel met een glaasje wijn en een muziekje. Over door stoelen heen zakken kan ik goed meepraten, is me afgelopen jaar twee keer overkomen. De ene keer was het mijn luie tuinligbank (heb nu een hangmat;-) en de andere keer wat genanter, dat was met een verjaardag bij een vriendin waar ik na een oorverdovende krak van het plastic tuinstoeltje hulpeloos spartelend onder de eettafel belandde. Tot groot vermaak van een ieder toen eenmaal duidelijk werd dat alleen mijn ego schade had opgelopen…

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.