Keek op de afgelopen week (9)
Keek op de afgelopen week (9)

Keek op de afgelopen week (9)

Sinds deze week schaam ik mij diep. Ik durf bijna niet meer met de auto buiten te komen. De invoering van de slurptaks deze week was de aanleiding om eens te gaan kijken hoe mijn mooie KIA Carens scoorde. Een D notabene, ik voel mij als een dief die CO2’tjes van anderen opslurpt. Ik voel me een milieubelastende schoft die in een veel te grote auto rijdt. En dat terwijl het volgens velen een uitermate gebruiksvriendelijke gezinswagen is. Tanken doe ik laat in de avond, bij de Makro als er niemand meer is. In de ochtend ga ik in het donker naar het werk en als ik naar huis moet is het gelukkig ook nog donker. En dan is het vrijdag en sterft mijn vaatwasser. Hij was nog jong, maar het centrale hart heeft de geest gegeven. Ontroostbaar ben ik, en ik geloof nooit dat we zoveel vaat hebben dat we alles kunnen laten staan totdat de nieuwe is geariveerd en aangesloten. Zaterdag sta ik te fotograferen bij de kinderoptocht in gebrook sneuvelt mijn digitale camera, kortsluiting bij het naar buiten brengen van de lens oftewel zelfmoord van de camera. Hieronder ziet u een van de laatste foto’s voordat de camera definitief ermee ophield (klik op foto). Maar voor de rest gaat alles goed hier. Wat kapot is wordt vervangen, even slikken en net doen alsof dat normaal is hier…
20 Comments

 1. Soms valt het mee en soms…
  Bovendien hoef je de afwas niet te laten staan. Haal een flesjes afwasmiddel en probeer het met de hand.
  Heus, je zult zien dat dat mogelijk is!
  Je hoeft eventueel niet eens een afwasborstel te gebruiken. Een sponsje werkt ook. Bovendien kun je kijken naar de hoeveelheid ruimte die je bespaart als de vaatwasser weg is. Daar kun je dan weer een ander nagenoeg nutteloos produkt kwijt. Handig, toch?

 2. Wat een trieste week met al de tegenslagen. Hopelijk is de komende week een beter gezinde week voor je. En wat betreft die CO2 ik denk dat de dames en heren van de regering zelf veel meer schuldig zijn dan jij en ik.

 3. Catman (Frank)

  De klasse waarin je auto valt, heeft toch ook te maken met het gemiddelde benzineverbruik per x aantal kilometers. Zorg dat je meer kilometers uit een liter benzine perst door een zuinige rijstijl en je hoeft je heel wat minder te schamen. Zet een lekker ontspannen muziekje op in je auto. Ga gewoon 100 rijden op de snelweg, houd je aan de maximum snelheid. En niet te “strak” door de bocht. Berg af het gas even los, de auto rijdt dan vrijwel gratis. http://www.hetnieuwerijden.nl/ En als je dan zuinig gereden hebt, kun je hier: http://www.klimaatneutraal.nl/calculateco2.aspx?calc=car je werkelijke uitstoot berekenen. 😉

  Jammer van je camera, die was toch nog niet zo oud? Terug naar de winkel ermee, je hebt als consument rechten, ook buiten de garantie. Je mag ook van een camera een minimale levensduur verwachten. Zeker van een van de topmerken. 🙁

 4. De trieste ogen van het jochie hebben gewoon je camera de das om gedaan!!! 😉

  Zonder afwasmachine, prima toch? Kun je weer leren wat afwassen nou eigenlijk was…
  Hoef je daarvoor niet speciaal naar de camping!

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.