Keek op de afgelopen week (9)

Sinds deze week schaam ik mij diep. Ik durf bijna niet meer met de auto buiten te komen. De invoering van de slurptaks deze week was de aanleiding om eens te gaan kijken hoe mijn mooie KIA Carens scoorde. Een D notabene, ik voel mij als een dief die CO2’tjes van anderen opslurpt. Ik voel me een milieubelastende schoft die in een veel te grote auto rijdt. En dat terwijl het volgens velen een uitermate gebruiksvriendelijke gezinswagen is. Tanken doe ik laat in de avond, bij de Makro als er niemand meer is. In de ochtend ga ik in het donker naar het werk en als ik naar huis moet is het gelukkig ook nog donker. En dan is het vrijdag en sterft mijn vaatwasser. Hij was nog jong, maar het centrale hart heeft de geest gegeven. Ontroostbaar ben ik, en ik geloof nooit dat we zoveel vaat hebben dat we alles kunnen laten staan totdat de nieuwe is geariveerd en aangesloten. Zaterdag sta ik te fotograferen bij de kinderoptocht in gebrook sneuvelt mijn digitale camera, kortsluiting bij het naar buiten brengen van de lens oftewel zelfmoord van de camera. Hieronder ziet u een van de laatste foto’s voordat de camera definitief ermee ophield (klik op foto). Maar voor de rest gaat alles goed hier. Wat kapot is wordt vervangen, even slikken en net doen alsof dat normaal is hier…
20 Comments

 1. idd, wat een pech..gelukkig zag ik op je eerste logje een mooie nieuwe camera staan..

 2. Wat een triest gebeuren, arme jullie (je staat nu vast af te drogen?)

 3. Wat een pechweek! Vooral die vaatwasser lijkt me een ramp, ik zou geloof ik wegwerpservies kopen tot de nieuwe er is….

 4. Soms valt het mee en soms…
  Bovendien hoef je de afwas niet te laten staan. Haal een flesjes afwasmiddel en probeer het met de hand.
  Heus, je zult zien dat dat mogelijk is!
  Je hoeft eventueel niet eens een afwasborstel te gebruiken. Een sponsje werkt ook. Bovendien kun je kijken naar de hoeveelheid ruimte die je bespaart als de vaatwasser weg is. Daar kun je dan weer een ander nagenoeg nutteloos produkt kwijt. Handig, toch?

 5. Ja, zo heb je van die periodes he. Wel vervelend hoor, sterkte met de afwas ๐Ÿ˜€

 6. Ik betaal, dus waarom moet ik mij schamen?

 7. Wat een trieste week met al de tegenslagen. Hopelijk is de komende week een beter gezinde week voor je. En wat betreft die CO2 ik denk dat de dames en heren van de regering zelf veel meer schuldig zijn dan jij en ik.

 8. Troost je .. de mijne komt er niet veel beter vanaf … ik heb er nog geen moment van wakker gelegen …

 9. Schiet wel lekker op Sjoerd dat je in de steek wordt gelaten door een paar apparaten in huize Sjoerd. Maar gelukkig rijdt die benzineslurpende en CO2 uitstotende bolide van je nog wel! ๐Ÿ˜‰

 10. haha de wet van de aantrekkingskracht komt hier duidelijk in beeld. Ben overigens wel benieuwd hoe je met je auto omgaat als binnenkort de dagen weer signifikant gaan lengen ๐Ÿ˜‰

 11. Soms zit het mee, soms zit het tegen…

 12. jee wat een pech…………..
  je camera is wel erg maar die afwas moet toch lukken met het handje
  ๐Ÿ™‚

  hopelijk volgende week een betere week

 13. Wat een pech allemaal zeg! Hopelijk gaat het volgende week beter!

 14. Soms gaat bijna alles tegelijk kapot

 15. Uiteraard! Is goed voor ieder mens! (waar is die jonge geest gebleven? :-P)
  Tenslotte doe ik dat ook nu… ๐Ÿ˜‰

 16. En je kunt je Kia Carens voor de deur dan ook nog verstoppen onder een dekzeil.

 17. Ja hoor, jij wil mij gewoon aan de afwas zetten….

 18. De klasse waarin je auto valt, heeft toch ook te maken met het gemiddelde benzineverbruik per x aantal kilometers. Zorg dat je meer kilometers uit een liter benzine perst door een zuinige rijstijl en je hoeft je heel wat minder te schamen. Zet een lekker ontspannen muziekje op in je auto. Ga gewoon 100 rijden op de snelweg, houd je aan de maximum snelheid. En niet te “strak” door de bocht. Berg af het gas even los, de auto rijdt dan vrijwel gratis. http://www.hetnieuwerijden.nl/ En als je dan zuinig gereden hebt, kun je hier: http://www.klimaatneutraal.nl/calculateco2.aspx?calc=car je werkelijke uitstoot berekenen. ๐Ÿ˜‰

  Jammer van je camera, die was toch nog niet zo oud? Terug naar de winkel ermee, je hebt als consument rechten, ook buiten de garantie. Je mag ook van een camera een minimale levensduur verwachten. Zeker van een van de topmerken. ๐Ÿ™

 19. Ik betaal gewoon wat ik moet betalen, ik heb het geld er voor.
  Nieuwe banden kosten overigens 404 euro!

 20. De trieste ogen van het jochie hebben gewoon je camera de das om gedaan!!! ๐Ÿ˜‰

  Zonder afwasmachine, prima toch? Kun je weer leren wat afwassen nou eigenlijk was…
  Hoef je daarvoor niet speciaal naar de camping!

Geef een reactie