Limburg in beeld – Maastricht (1)
Even een zijstraatje, maar toch passend in deze serie. Het Centre Ceramique en het natuurhistorisch museum in Maastricht. In beide vond de tentoonstelling China Dino plaats. Vier reusachtge skeletten afkomstig van het natuurhistorisch museum uit Bejing zijn voor het eerst in Nederland te zien. De Dino’s leefden vanaf 200 tot 80 miljoen jaren terug hier op aarde. En de skeletten geven een goed beeld van wat hier in de buurt ook losliep. Bejing in het Centre Ceramique en Mestreech in het Natuurhistorisch Museum. De Dino’s zijn landdieren en de mosasaurussen die hier zijn gevonden zijn zeedieren uit die periode. De naam is wat ongelukkig gekozen, Maar aan het eind van de DINO periode was hier Limburg een ondiepe tropische zee. En niets Mosa wat Maas betekend. De afstand heen en weer tussen de twee tentoonstellins ruimten hebben we natuurlijk te voet gedaan. Verder heb ik niet zoveel met die grote beesten, alhoewel ik het wel knap vind dat er mensen zijn die dingen vinden en thuis kunnen brengen. (klik op de foto’s)18 Comments

 1. Het is toch een gebouw om als Limburger hartstikke trots op te zijn.

 2. Als ik in de buurt zou zijn en een vakantie had zou ik zeker een kijkje nemen.
  Zoiets boeit me best wel, hoewel je nooit weet wat er allemaal echt aan is, want mensen kunnen goed fantaseren!

 3. leuk limburg. Wil er nog steeds een x naar toe!!
  maar dat komt aan het einde van ’t lijstje geloof ik…. ben n beetje druk
  Groetjes Silly

 4. Ik had ook al een mailtje van gehad van Annemarie dat jij het was. Ik had hier ook gereageerd maar mijn reactie is blijkbaar niet overgekomen. 🙁

  En de keycords wil ik heel graag hebben. Ik heb even snel gekeken en volgens mij heb ik die nog niet. Ik zou je wel mailen erover.

  groetjes Natazz

 5. ik geloof er niks van dat ze aan de hand van botten precies weten hoe zo’n beest er uit heeft gezien?!? jij wel?

 6. Ik kom je alvast een fijne dinsdag wensen, leuke foto’s heb je er op gezet

  Groetjes Gina

 7. De gebouwen van, zouden die er over honderdjaar er nog staan?

 8. Momenteel vinden ze zelfs resten in een kofferbak:-)

 9. Zulke zijstraatjes zijn altijd leuk..En ja cultuur moet je af en toe wel eens tot je nemen. Je kan er nooit veel slechter van worden

 10. Ik had toevallig van mijn baas vrijkaarten. En af en toe een beetje cultuur tot je nemen moet kunnen.

 11. ondanks het mooie weer en ook dat je niet zoveel met dino’s hebt, denk ik dat het museum toch wel de moeite waard was..ik weet in ieder geval weer wat meer over Maastricht

 12. Als je niet zo veel op hebt met die grote beesten, dan vraag ik me af waarom je ze bent gaan bekijken. Dan was ik liever buiten geweest met het prachtige weer. Maar als 1 van de kinderen daar graag naar toe gaat, ja dan moet je als rechtgeaarde vader natuurlijk mee.

 13. herkenbaar gezichtspunt die eerste foto..
  Die 2e moet ik dan toch eens gaan zoeken.!
  Sowieso moet ik straks een keer eens een uitgebreidde ronde gaan doen door de stad.

  De Dino’s zelf interesseren me minder. Ik ben meer geinteresseerd in de muur daar bij Ceramique want die zit toch best heerlijk. 😀

  Fijne dag!

 14. Maastricht is vast mooi, maar ik heb er minder leuke herinneringen aan… het was de stad die mijn handicap opleverde…

 15. En dat ze dan zo’n beest ook weer helemaal compleet krijgen!
  Ik vind ook weleens een botje, maar die heeft Simba dan begraven 😉

 16. Ik had toch minimaal een foto van een van de skeletten van de Dino’s verwacht! 😉

 17. Een educatief verantwoord loopje, heel wat beter in elk geval dan dood in je eigen kofferbak gevonden worden…

 18. En dan te bedenken dat er pas een paar miljoen jaar mensachtigen op aarde rondlopen. De honderdtwintig miljoen gaan wij vast niet volmaken vrees ik.

Geef een reactie