Limburg in beeld – Maastricht (1)
Limburg in beeld – Maastricht (1)

Limburg in beeld – Maastricht (1)
Even een zijstraatje, maar toch passend in deze serie. Het Centre Ceramique en het natuurhistorisch museum in Maastricht. In beide vond de tentoonstelling China Dino plaats. Vier reusachtge skeletten afkomstig van het natuurhistorisch museum uit Bejing zijn voor het eerst in Nederland te zien. De Dino’s leefden vanaf 200 tot 80 miljoen jaren terug hier op aarde. En de skeletten geven een goed beeld van wat hier in de buurt ook losliep. Bejing in het Centre Ceramique en Mestreech in het Natuurhistorisch Museum. De Dino’s zijn landdieren en de mosasaurussen die hier zijn gevonden zijn zeedieren uit die periode. De naam is wat ongelukkig gekozen, Maar aan het eind van de DINO periode was hier Limburg een ondiepe tropische zee. En niets Mosa wat Maas betekend. De afstand heen en weer tussen de twee tentoonstellins ruimten hebben we natuurlijk te voet gedaan. Verder heb ik niet zoveel met die grote beesten, alhoewel ik het wel knap vind dat er mensen zijn die dingen vinden en thuis kunnen brengen. (klik op de foto’s)18 reacties

 1. Ik had ook al een mailtje van gehad van Annemarie dat jij het was. Ik had hier ook gereageerd maar mijn reactie is blijkbaar niet overgekomen. 🙁

  En de keycords wil ik heel graag hebben. Ik heb even snel gekeken en volgens mij heb ik die nog niet. Ik zou je wel mailen erover.

  groetjes Natazz

 2. Als je niet zo veel op hebt met die grote beesten, dan vraag ik me af waarom je ze bent gaan bekijken. Dan was ik liever buiten geweest met het prachtige weer. Maar als 1 van de kinderen daar graag naar toe gaat, ja dan moet je als rechtgeaarde vader natuurlijk mee.

 3. herkenbaar gezichtspunt die eerste foto..
  Die 2e moet ik dan toch eens gaan zoeken.!
  Sowieso moet ik straks een keer eens een uitgebreidde ronde gaan doen door de stad.

  De Dino’s zelf interesseren me minder. Ik ben meer geinteresseerd in de muur daar bij Ceramique want die zit toch best heerlijk. 😀

  Fijne dag!

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.