Limburg in beeld – Termaar en Ransdaal
Limburg in beeld – Termaar en Ransdaal

Limburg in beeld – Termaar en Ransdaal
Vanuit Klimmen lopen we langs de kerk richting Ransdaal. Het eerste gehucht wat we tegenkomen heet Termaar. Nee, gehucht mag ik niet zeggen, het is een dorp geworden. Een gehucht heeft maar een paar huizen en een lintbebouwing. En dat is hier duidelijk niet het geval. De boerderij hierboven is het eerste huis wat we tegenkomen. We vervolgen onze weg naar het station Klimmen-Ransdaal en kijken onze ogen uit naar de vele in kunradersteen opgetrokken huizen.Het station is een juweeltje en hoeven ze voor mij niet te vervangen door zo’n nieuwerwets ding. Ransdaal is tegenwoordig gemeente Voerendaal, waardoor Voerendaal twee stations heeft. De naam zal wel altijd station Klimmen-Ransdaal blijven. We lopen bergaf en komen in Ransdaal uit. Bij het Auwershoes gaan we linksaf richting kerk. Als we ons omdraaien zien we de onderstaande foto. De geelachtige stenen in deze boerderij zijn z.g. Kunraderstenen. waarover een andere keer meer. Ook de kerk is hier mee gebouwd (alle foto’s zijn uiteraard aanklikbaar). En goh, ik had het over iets heel anders willen hebben vandaag, maar dat komt nog.
22 Comments

  1. @ Ria :: Nou nee, dan moet hij nog een flink stuk doorlopen, oostelijk van Margraten ligt nog een Termaar, genoemd naar een grote vijver onderaan de helling.
    @ Brillie :: bedoellu Minister Maria, dat is toch best een mooie bewindsdame?

  2. Ik las net het boek Het verVende Nest en daarin kwam ik in een van de laatste hoofdstukken, de dames gaan dan fietsen, een paar plaatsjes tegen die jij al eens beschreven had. Ik had er gelijk beelden bij

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.