Funny (nog 4 te gaan) – Tanken
Funny (nog 4 te gaan) – Tanken

Funny (nog 4 te gaan) – Tanken

Afgelopen zondag moest ik even gaan tanken, dat moet met een grote auto iets vaker dan met een kleine, dus dat is niet zo spannend. Meestal tank ik dan bij de Makro, dat is hier in de buurt het goedkoopste. Ik had net wat glaswerk en dozen weggedaan en dat was de redding van twee oude dametjes die ook wilde tanken. De bestuurster stond met de bankpas van haar, ik denk zuster, in de handen te kijken waar dat pasje in moest en ik zag dat ze dat in de gleuf stopte waar normaal het bonnetje uitkomt. Mis dus en niet meer eruit te krijgen. Gelukkig had ik het stanleymes bij me waarmee ik de dozen kapot had gemaakt en na wat gepruts had ik dat pasje er uiteindelijk toch uit. Vervolgens heb ik verteld hoe het wel moest. Even later zie ik dat het lukt, ze heeft de slang in de handen en ziet dan dat de dop er nog op zit. Terug slang. Dop eraf en slang erin. Alleen dan doet ie het niet meer. Hulpeloos stond ze te kijken, en ik heb haar de hele procedure nog eens uitgelegd totdat de eerste straal in de tank liep. Ik kon niet meer, ik had de tranen in mijn ogen staan en ben snel weggereden. Vooral het gezicht van de andere zuster, als een donderwolk, want het was haar pasje… De foto van een van onze orchideeen is zondag gemaakt toen even het zonnetje scheen. Er op klikken geeft een groter uitvoering.


23 Comments

  1. Die dametjes zijn opgegroeid in een tijd dat er iemand paraat stond om je tank vol te gooien, een jongetje om de ruiten te wassen en een vriendelijke kassiere om af te rekenen. Het valt niet mee om op je ouwe dag dan nog eens met allemaal automaten om te moeten leren gaan. Bij het station is het ook altijd feest.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.