Funny (nog 4 te gaan) – Tanken

Afgelopen zondag moest ik even gaan tanken, dat moet met een grote auto iets vaker dan met een kleine, dus dat is niet zo spannend. Meestal tank ik dan bij de Makro, dat is hier in de buurt het goedkoopste. Ik had net wat glaswerk en dozen weggedaan en dat was de redding van twee oude dametjes die ook wilde tanken. De bestuurster stond met de bankpas van haar, ik denk zuster, in de handen te kijken waar dat pasje in moest en ik zag dat ze dat in de gleuf stopte waar normaal het bonnetje uitkomt. Mis dus en niet meer eruit te krijgen. Gelukkig had ik het stanleymes bij me waarmee ik de dozen kapot had gemaakt en na wat gepruts had ik dat pasje er uiteindelijk toch uit. Vervolgens heb ik verteld hoe het wel moest. Even later zie ik dat het lukt, ze heeft de slang in de handen en ziet dan dat de dop er nog op zit. Terug slang. Dop eraf en slang erin. Alleen dan doet ie het niet meer. Hulpeloos stond ze te kijken, en ik heb haar de hele procedure nog eens uitgelegd totdat de eerste straal in de tank liep. Ik kon niet meer, ik had de tranen in mijn ogen staan en ben snel weggereden. Vooral het gezicht van de andere zuster, als een donderwolk, want het was haar pasje… De foto van een van onze orchideeen is zondag gemaakt toen even het zonnetje scheen. Er op klikken geeft een groter uitvoering.


23 Comments

 1. Haha, leuk verhaal. Edelmoedig om ze zo goed bij te staan. Dat een orchideeenliefhebber toch zo’n goed hart kan hebben, frappant. 😉

 2. Ik zou als oud vrouwtje ook niet blij kijken als er een man met een Rambomes op mijn zuster met mijn bankpasje afkwam 🙁
  Prachtig verhaal.

 3. Wat denk je, was het nog wel verantwoord dat deze dametjes reden? Dat zijn toch ook vele complexe handelingen na elkaar. Ik heb mijn twijfels.

 4. Prachtige bloem! Had ook wel graag een foto gezien van het gezicht van de pasjesmevrouw. Maarja, is zo raar he, om dan een foto te maken 😉

 5. Hilaaaaaaaaaaaarisch!!!

 6. Ja die oudere mensen snappen er vaak niets meer van en doen dan in hun zenuwen van alles fout.

 7. Die dametjes zijn opgegroeid in een tijd dat er iemand paraat stond om je tank vol te gooien, een jongetje om de ruiten te wassen en een vriendelijke kassiere om af te rekenen. Het valt niet mee om op je ouwe dag dan nog eens met allemaal automaten om te moeten leren gaan. Bij het station is het ook altijd feest.

 8. ja lachen moet je wel als je dit leest,
  maar toch zielig voor die oudjes.
  gelukkig kon jij ze helpen
  😉

 9. U is een goed mens! 🙂
  En u hebt de orchideeen nog prachtig gekiekt ook.

 10. De wereld is er niet eenvoudiger op geworden.

 11. Zo,n mooie orchidee heb je wel verdiend hoor, zo,n oud mevrouwtje met een stanleymes bijstaan.

 12. Valt ook niet mee, al die techniek!

 13. Schitterend, maar wee o wee .. hoe moet dat over 20 jaar met ons 🙂

 14. Leuk om ook een mede-Makro-tanker te ontmoeten. Ik tank altijd bij Makro, zij zijn veruit de goedkoopste.

 15. Heb jij je goede daad voor deze week al weer verricht! 😉

 16. Geweldig hoe die twee ouwetjes (met een ‘beetje’ hulp van Sjoerd) dan toch nog hun tank volkregen! Prachtige orchidee!

 17. Mooie orchidee zeg.
  Je hebt weer een goede daad verricht:-)

 18. Hahaha, maar je hebt ze wel geholpen. Ik zou trouwens ook zo kunnen tanken, ben gewoon niet erg handig, heb andere talenten 🙂

 19. Misschien een komisch tafereel, maar toch netjes van je dat je zo uitgebreid hulp geboden heb.
  Die orchideeen leveren ook een mooi tafereeltje op trouwens.

 20. Gelukkig dat er een reddende engel in de buurt was!
  Misschien zo engelachtig door de orchideeen? De harten vind ik altijd net engeltjes.

 21. hahaha, geweldig verhaal. En wat een prachtige orchidee, stiekum hoopte ik bij de grotere versie I of R ergens achter een blaadje te ontwaren 😛

 22. Tranen van ontroering en blijdschap, neem ik aan.

 23. Daarvoor hoef ik het zelf niet zover weg te zoeken…..

Geef een reactie