Limburg in beeld – Colmont en Winthagen
Limburg in beeld – Colmont en Winthagen

Limburg in beeld – Colmont en Winthagen


Vanuit Ransdaal nemen we de weg naar Ubachsberg. Dit is een lange weg door de velden en akkers met fantastische uitzichten. Het is even puffen want de weg loopt langzaam weer bergop. Bij het bordje gaan we richting Ubachsberg, nou ja berg, het is het scheidingsplateau tussen de Ardennen en de Eifel.
Het gehucht Colmont staat daar niet aangegeven. De naam stamt af van het latijnse calvum montem wat kale berg betekend. Het is klein met een dertigtal woningen maar vanwege zijn ligging een mooie plaats om te wonen. Hoog en droog op het plateau en grenst aan Ubachsberg. Je vind er schatten van huizen en allemaal in een oude stijl opgetrokken of herbouwd. we gaan verder en nemen de weg naar links de geerweg in. Deze straat moet al heel oud zijn en was vroeger de verbindingsweg tussen Ubachsberg (de berg) en Kunrade (Voerendaal). Nu is het niet veel meer dan een geasfalteerde boerenweg.
Het leidt ons naar het volgende gehucht Winthagen. Je waant je hier even helemaal terug in de middeleeuwen. Zeer oude boederijen en werkplaatsen, en heel veel in Kunradersteen opgetrokken. Winthagen is een beschermd dorpsgezicht. We maken uiteraard wat foto’s en lopen in gedachten verzonken verder richting huis…de route vindt u hier. Op de kaart kunt u goed zien dat hier alleen maar velden en akkers zijn

19 Comments

  1. Mooie rustique plaatjes. Hier ben ik niet door gefietst, wel door Euverem en Pesaken. Op de Waddeneilanden en Wieringen vind je ook wel dergelijke aparte plekjes, maar niet in het hoogseizoen. 😉

  2. En dan blijven sommigen een vakantie naar het buitenland prefereren! In ons eigen landje zijn nog meer dan voldoende plekjes om je uitstekend te vermaken. Hoewel het ook wel lekker kan zijn (vooral vanwege het psychologisch effect) om echt buiten de landsgrenzen te vertoeven.

  3. Ik heb ooit in Limburg gewoond, maar de plaatsen die jij aandoet ken ik geen van alle. Te zuidelijk voor mij, vermoed ik.

    En eh, ik durf het haast niet te vragen: huizen er meerdere persoonlijkheden in jou? bVison en bVision …? 😉

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.