Limburg – Alles Voor Eva –

Zo is de Lentebeurs in het MECC destijds begonnen, als "Alles voor Eva". Ondanks dat ik me niet helemaal op en toppie voelde ben ik toch met Antoinette naar de Lentebeurs geweest. Eigenlijk een beurs voor vrouwen, maar goed, als ik haar meesleep naar de diverse automusea dient er aan de andere kant ook wat tegenover te staan. Niet dat ik daar een hekel aan heb, ik kijk toch wel rond. En de schade is beperkt gebleven. Een een braadpan, een setje hoeslakens en een wijnpakket. En ja ik weet het, daarvoor gingen we echt niet. Als je dan kijkt wat we niet gekocht hebben, zoals een infraroodsauna en een stel stoelen, samen voor 5000 euro, dan valt de prijs van gisteren echt wel mee. De pan hadden we toch nodig, daar waren we al een tijd naar op zoek. De hoeslakens waren ook nodig en voor die prijs kunnen we ze nergens anders krijgen. Rest alleen nog de wijn, twee soorten duitse wijn, een Sylvaner en een Dornfelder, droog wit en droog rood, en die gaat hier in de loop van de tijd ook wel op… Alleen in de ochtend een tiental wijnen proeven stel ik de volgende maal uit naar de middag. Er was maar een ding wat echt tegenviel, de prijs voor dit evenement. Voor 9.50 per persoon mag je naar binnen, alleen durven ze dan voor het parkeren ook nog eens 9 euro te vragen. Ongeacht de tijd dat je binnen bent. We waren blij dat we vlak voor de kassa van iemand een kortingsbon kregen en daardoor nog vijf euro uitspaarde.

18 Comments

 1. je had makkelijk met de trein kunnen gaan, station Randwijck is 5 minuten lopen van Mecc..

 2. Als mensen voor hun werk naar een beurs moeten dan snap ik dat, maar om er uit vrije wil naar toe te gaan en er nog voor te betalen ook… een raadsel!

 3. Ik zal Linda er na toe sturen…

 4. Ik ben wel eens naar een beurs geweest, maar dat is mij niet bevallen.
  Het is druk, lawaaiig en stom. En prijzig.

 5. Zo dan, dat is al bijna 20 euro en dan heb je nog niks. Maar je was even onder de pannen in elk geval! Zoiets als de Femnina zeker!

 6. zo 9 euro om te parkeren is niet mis.
  ben nog nooit op de lente beurs geweest,
  ben zelf niet zo,n beurs bezoeker.

  maar als het toch gezellig was……………..

 7. Je moet eens naar amsterdam en de RAI gaan: op zijn minst het dubbele tarief van wat in Maastricht gangbaar is; en dan moet je nog maar hopen dat je op zo’n beurs daar iets van je gading vindt.

 8. Ik heb er echt moeite mee dat ik moet betalen (entree) om geld uit te mogen geven. Met parkeergeld heb ik iets minder moeite, behalve bij de ziekenhuizen. Dat isop een vreemde manier geld uit de zakklopperij, want daar moet ik soms zijn, dat is als het een onderzoek betreft geen vrije keuze.

 9. zo te lezen heb je idd en hoop bespaard, dat is altijd meegenomen:) dat parkeren was alleen minder..

 10. Handig zo’n bon.
  Op zulke evenementen moet je altijd goed de hand op de knip houden:-)

 11. Zoo … ze weten wel van prijzen daar in het verre zuiden … Afijn, je hebt je er weten te vermaken, en je hebt ook nog eens het nuttige en het aangename weten te verenigen, dus dan kan het voor een keer …

 12. 🙂 ik moet glimlachenom Ria haar reactie. Ik kom eigenlijk alleen op de computerbuers, maar ook dat is eigenlijk alweer wat jaartjes geleden nu ik er over na denk..

 13. Ik ben blij te horen dat je zoveel geld hebt bespaard. Zuinigheid met vlijt, bouwt huizen als kastelen, zeggen we hier 😉

 14. Ik heb nooit eerder van de Lentebeurs gehoord… ik ben dan ook niet echt een beursganger, alleen als het echt iets interessants is… zoals de Zoom Experience (fotografie) en binnenkort Support 2008 (voor minder-validen)

 15. Vette prijzen maar goed het houdt je van de straat 😉

 16. Ik ben niet zo’n beurzen bezoekster. Maar jullie hebben alle dingen die je nodig had weer in huis en dat is een lekker gevoel. Wijn proeven op de vroege ochtend is niet zo slim maar als het goed is mocht je alles weer uitspugen of heb je echt alles naar binnen geklokt? 😉

 17. Zo moch ik ooit in Swansea, Wales meedoen aan een wijnproeverij. Live voor de radio. Om zeven uur des ochtends. En ja, zoveel geld betalen om een stik blik om een stuk asfalt te pogen neerzetten si absurd. Ook als het gaat om verplegend personeel van een ziekenhuis dat moet betalen voor een parkeerplek terwijl dat voor het management gratis is. Omgekeerd zou eerlijker zijn.

 18. Even een kleine correctie. Alles voor Eva was er eerder dan het Mecc. Voordat het Mecc bestond was er de Eurohal. De Eurohal lag aan de Griend in Maastricht.

Geef een reactie