Out of bounds 2 – by Frank
Out of bounds 2 – by Frank

Out of bounds 2 – by Frank

Fotografie is een beetje een familie-aangelegenheid bij ons. Twee van mijn broers fotograferen ook. De een is beroepsfotograaf, de ander een zeer verdienstelijke amateur. Ze fotograferen vrijwel altijd meteen op het eindresultaat. Het photoshoppen is bij hen dan ook minimaal. Nou vind ik dat weer de meest leuke kant van de hobbie. Zij kunnen urenlang op hun buik liggen om die ene foto van een paddestoel te maken. Daar heb ik het geduld niet voor. Ik maak kiekjes, maar dat heb ik heel in het begin al eens verteld. Tijdens feestjes en andere familiebijeenkomsten is het onderwerp dan ook vaak fotografie. En als we daarover zijn uitgepraat dan hebben we de computers nog om over te praten. Dat delen we ook. Maar we hebben het nooit over voetballen. Mijn broers hebben beide websites waar hun foto’s te zien zijn. De "amateur" heeft er zijn foto’s van Peru maar ook van Costa Rica op staan. Aan de foto’s te zien waren het droomreisjes. Mijn andere broer, de beroepsfotograaf heeft meerdere sites, eentje waar hij foto’s verkoopt Picturesale, de andere bevat reisverslagen en foto’s van die reizen.e

Niet iedere foto is zomaar geschikt voor "Out of Bounds", er moet natuurlijk op een of andere manier wel richting in zitten. Zo ben ik bezig geweest met een foto, gemaakt door een van mijn broers, tijdens zijn vakantie in Peru vorig jaar. Een mooie foto van een flinke spin. De spin zat mooi in een richting, maar ja die dunne pootjes zijn toch lastig "vrij" te maken.

Dit was het orgineel: Het resultaat (klik voor grotere weergave) :

Nu verder met het maken van een "Out of Bounds" van de leguaan. (klik "ga door met lezen…..")

14 reacties

 1. Hoi

  Altijd als wij ergens heen gaan maken we foto’s maar dat is ook meer voor de fun.
  Maar dat heb je mooi gedaan van die spin, ik volg al weken een cursus om te leren tuben via psp.
  En met die leguaan vind ik super knap gedaan, ik wou dat ik dat kon.

  Groetjes Gina

 2. Leuk dat je zo’n gedeelde hobby hebt met je broers. Ik zou ook niet uren in het gras gaan liggen om de foto te maken. Ik schiet er gewoon 100 en dan zit er altijd wel eentje bij die door mijn schoonheidscommisie komt! 😉

  Ben benieuwd naar deel 3! Heel leuk om te zien hoe je dat doet! Het resultaat van de spin is machtig mooi!

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.