Verpaupering
Verpaupering

Verpaupering

Nee, niet verbaasd kijken van waar is het photo(shop)day logje, dat komt door omstandigheden wat later. Ook mijn Collega Frank heeft het razend druk. En zoiets kost nu eenmaal wat meer tijd. Verpaupering slaat op de buurt waarin ik woon. Was het tot voor enkele jaren een drugs buurt met veel oudere woningen van waaruit gedeald en gekweekt werd, nu is de buurt zich langzaam aan het herstellen. Veel van de oudere woningen zijn opgekocht en worden volledig gerenoveerd. De foto die u ziet is het pand aan de overkant van de straat. In plaats van een XTC-lab is er nu een Nailstudio gevestigd. maar er zijn meerder voorbeelden. Volgens mij hebben de Luxemburgse mannetjes van Irene zich gesplitst en is een gedeelte hier aan de slag gegaan. Ook het cafe naast ons krijgt een grote opknapbeurt en wordt nooit meer een cafe. Er worden luxe appartementen van gemaakt en als ik kijk wat er allemaal gesloopt is blijft er van de basis niet veel meer staan. Ik schat dat er inmiddels zo’n dertig containers aan puin zijn weggevoerd. Dit heeft ook gevolgen voor onze tuin. Er komt een gedeeltelijke nieuwe afscheiding die door de eigenaar van het pand wordt aangebracht en waarbij onze houten afscheiding professioneel wordt hergebruikt. De houten palen worden vervangen door vakkundig gemetselde muurtjes en de tussen stukken met ons hout. Het wordt nog eens wat.


20 Comments

  1. In onze buurt staan niet veel huizen, toch wordt ook in onze omgeving gigantisch veel geld gepompt. Binnenkort zal ik er eens over schrijven. Maar wat moet je in ’s hemelsnaam met een nagelstudio…

  2. De puinruimers en andere werklui waren toch wel keurig betaalde Hollanders, he? Langdurig werklozen die voor een habbekrats per uur werkervaring konden opdoen om via dit geweldige project weer deel te gaan uitmaken der niet-werklozen. Toch?

  3. Beter dat die XTC-labs geweerd zijn want het explosie gevaar is groot! Dan maar beter een nagelstudiootje. Trouwens jullie zullen ook niet rouwig zijn dat dat cafe vervangen wordt door luxe appartementen en dan ook nog eens een mooi stenen (met hout) muurtje, het kan niet op! 😀

  4. Antoinette

    Het is de zoveelste nagelstudio in een lange straat die dwars door ons dorp loopt. Deze vrouw houdt bovendien niet van kunstnagels en heeft geen tijd voor dergelijke flauwekul.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.