Verpaupering

Nee, niet verbaasd kijken van waar is het photo(shop)day logje, dat komt door omstandigheden wat later. Ook mijn Collega Frank heeft het razend druk. En zoiets kost nu eenmaal wat meer tijd. Verpaupering slaat op de buurt waarin ik woon. Was het tot voor enkele jaren een drugs buurt met veel oudere woningen van waaruit gedeald en gekweekt werd, nu is de buurt zich langzaam aan het herstellen. Veel van de oudere woningen zijn opgekocht en worden volledig gerenoveerd. De foto die u ziet is het pand aan de overkant van de straat. In plaats van een XTC-lab is er nu een Nailstudio gevestigd. maar er zijn meerder voorbeelden. Volgens mij hebben de Luxemburgse mannetjes van Irene zich gesplitst en is een gedeelte hier aan de slag gegaan. Ook het cafe naast ons krijgt een grote opknapbeurt en wordt nooit meer een cafe. Er worden luxe appartementen van gemaakt en als ik kijk wat er allemaal gesloopt is blijft er van de basis niet veel meer staan. Ik schat dat er inmiddels zo’n dertig containers aan puin zijn weggevoerd. Dit heeft ook gevolgen voor onze tuin. Er komt een gedeeltelijke nieuwe afscheiding die door de eigenaar van het pand wordt aangebracht en waarbij onze houten afscheiding professioneel wordt hergebruikt. De houten palen worden vervangen door vakkundig gemetselde muurtjes en de tussen stukken met ons hout. Het wordt nog eens wat.


20 Comments

 1. Bijzonder dat het ook allemaal vanzelf kan zonder dat het een Vogelaar-wijk hoeft te zijn.

 2. Kijk kijk, Limburg in de lift… Dat is beter natuurlijk

 3. Ook in de wijk van Vogelaar 😉 ?????

 4. Of het *Irene’s Luxemburgse mannetjes* zijn zal blijken. Als ze de straat volledig overhoop gooien en dat dan maandenlang zo laten is het antwoord: Ja.

 5. Als het ook een beetje na jullie smaak is kan het dus best een verbetering zijn?

 6. Wat goed dat het wordt opgeknapt..dat gaat in mijn buurt/straat ook gebeuren…nog een paar maanden wachten

 7. Spreken ze wel Portugees? Anders zijn het onze mannetjes niet hoor. 😉

 8. Dat klinkt goed. De hele straat opgekapt, en nog een nieuwe tuinafscheiding op de koop toe.
  Ik kan hier ook wel een paar tuinafscheidingsmannetjes gebruiken …

 9. Verpaupering kan uiteindelijk nog iets goeds opleveren.

 10. Daar heb je mooi geluk mee.

 11. Je komt op stand te wonen:-)

 12. In onze buurt staan niet veel huizen, toch wordt ook in onze omgeving gigantisch veel geld gepompt. Binnenkort zal ik er eens over schrijven. Maar wat moet je in ’s hemelsnaam met een nagelstudio…

 13. De puinruimers en andere werklui waren toch wel keurig betaalde Hollanders, he? Langdurig werklozen die voor een habbekrats per uur werkervaring konden opdoen om via dit geweldige project weer deel te gaan uitmaken der niet-werklozen. Toch?

 14. Tja, zo krijg ik die PShop cursus nooit compleet… hihihi

 15. ’t Lijkt wel een plaag, die mannetjes. Zolang ze de boel ook maar weer opbouwen 🙂

 16. idd beter een nagelstudio dan een xtc lab!! Zo langzamerhand wordt het daar dus lekker opgeknapt!

 17. Beter dat die XTC-labs geweerd zijn want het explosie gevaar is groot! Dan maar beter een nagelstudiootje. Trouwens jullie zullen ook niet rouwig zijn dat dat cafe vervangen wordt door luxe appartementen en dan ook nog eens een mooi stenen (met hout) muurtje, het kan niet op! 😀

 18. Het is de zoveelste nagelstudio in een lange straat die dwars door ons dorp loopt. Deze vrouw houdt bovendien niet van kunstnagels en heeft geen tijd voor dergelijke flauwekul.

 19. fijn dat ze de boel opknappen,
  wij moeten nog 4 jaar wachten.

  leuk voor de vrouw zo,n nagelstudio in de straat
  🙂

 20. Ha, je buurt zit dus in de lift 🙂
  Alhoewel je hoort soms dat mensen aan de raarste zaken snuiven. Misschien word je ook wel high van nagellak 😉

Geef een reactie