My secret bird
My secret bird

My secret bird

Soms ben ik best wel irritant, vooral als ik iets wil wat me iedere keer weer mislukt. Voor een aantal weken terug zat er een vogeltje in de tuin en ik wist en weet nog steeds niet wat het is. Eerst maar eens op digitale jacht naar dat vogeltje, maar het beestje was zo schuw dat iedere keer als ik hem zag en ik mijn camera nog moest pakken en de achterdeur nog moest opendoen dat het beestje er allang weer vandoor was. Of de struiken invloog en mij van daaruit aan het uitfluiten was. Tot gistermiddag. Niets vermoedend maar met de camera in de buurt was ik in de tuin aan het werk en het beest streek neer bij het verbouw pand van de buren. Heel voorzichtig heb ik zo van een afstand van een metertje of zeven de onderstaande (en nog meer) foto kunnen schieten, overigens is het staartje van onde bruinrood. Aan u de eer om mij te vertellen welke vogel dit is, want ik weet het echt niet.


23 Comments

  1. Je vogeltje staat er mooi parmantig en duielijk op, maar helaas … al onze boeken staan nog in dozen op de logeerkamer … ik kan je er dus niet mee helpen. Ik zal vandaag of morgen toch eens kijken waar mijn natuurboeken zijn, want ik heb ze ook nodig om de waterjuffers te determineren, die ik vandaag heb gefotografeerd.

  2. Je hebt het antwoord zelf al gegeven, het is een roodstaart. Zwarte roodstaart, maar vrouwtje en dus niet zwart maar grijs. Maakt een raar knersend geluid als het goed is, wij horen dat hier het hele voorjaar lang.

  3. Ik had je graag willen helpen maar mijn kennis is nihil qua vogels. Ik heb nog even gegoogeld voor je maar dan wordt het raden en er zullen hier best wel mensen komen die dat vogeltje herkennen (hoop ik).

  4. Nou ja zeg. Die zit ook bij ons in de boom… heel snel beestje. Geen idee wat het is. Heb het gister nog getracht op te zoeken in het vogelboekje maar kwam er niet uit.

    Ben benieuwd!

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.