Het is weer afgelopen


Het is weer afgelopen met de pret. Vandaag mogen we weer aan de slag. Maar, ik heb genoten in het weekend. We hebben lekker gewandeld, gewerkt, lekker gegeten en ik ben ook nog twee dagen op het vliegveld geweest. Ik heb heel veel foto’s met mijn nieuwe camera gemaakt. Oh ja, dat had ik nog niet verteld. Na veel wikken en wegen heb ik in overleg met Antoinette en met inzet van wat overuren een verjaardagscadeau besteld en eind vorige week gekregen. Een spiegel reflex camera met twee lenzen. Een Oplympus E420 met een 14-42 en een 40-150 objectief. Het is nog even wennen en ben nog niet verder dan de automaat, maar het belooft veel goeds. De andere camera gebruik ik dan voornamelijk om nog AVI filmpjes te maken, dat gaat nou eenmaal niet met een spiegel reflex. Bovenstaande foto is een snapshotje. Maar ik krijg die twee nog wel. Daar hielp zelfs een telelens niet. Een stap van mij dichterbij was voor die twee weer aanleiding om een meter verder naar achteren te vliegen. Klik maar eens op het plaatje en vertel me wat voor een vogeltjes dit zijn.

21 Comments

 1. Euhhh, vinkjes? Mooie camera en goede investering 🙂

 2. Leuk man, een nieuwe camera. Veel foto plezier ervan.

 3. Ik ga voor een kruising duif parkiet! 😉
  Veel plezier met je nieuwe camera!

 4. Blijft jammer dat een camera niet zoveel ziet als een menselijk oog samen met een portie fantasie.

  Maar die techniek komt vast nog wel.

  Wat een hoop groen op die foto zeg. Gaaf!

 5. we hebben mazzel gehad met het weer en de vrije dagen…

 6. Ze behoren tot het vinkensoort denk ik.

 7. dat is een heul leuk cameratje.. veul plezier

 8. ja hier zit het er ook weer op helaas………………

  maar je hebt er een mooie camera aan overgehouden
  🙂

 9. Vorig jaar heb ik een lid van die familie op de gevoelige plaat vastgelegd toen deze zijn woning achter ons huis verliet. Ik zal hem in een van de komende dage nog weer eens plaatsen. Verder altijd weer leuk als er weer eens wat nieuw speelgoed is aangeschaft.

 10. Ik denk ook kwikstaartjes. Leuk een nieuwe camera! Veel plezier met het gewend raken aan en uitproberen ervan, zal wel lukken zo te zien 😉

 11. Oh wat een verwennerij zo’n nieuwe camera, veel plezier er mee!

  ps. was een werk-lease-laptop. Dus wordt wel vergoed, helaas alle info krijg je niet terug. Archiefjes etc.. dat is flink balen voor manlief!!!

 12. Geen idee wat voor vogeltje het is…

  Ik heb net twee weken vrij gehad, dan is het ook niet gemakkelijk weer te moeten beginnenn vandaag…

 13. eh koolmeesjes? ik weet het eigenlijk niet, wel leuk, je ziet ze haast niet, maar dan…een verassing, twee kleine vogeltjes!

 14. Wat een mooi cadeau. Waarom is een spiegelreflex niet geschikt om mee te filmen?

 15. Mooi, die nieuwe camera, daar ga je vast nog veel plezier aan beleven.
  Jammer, dat de vogels niet net wat scherper op de foto staan, maar ik gok erop, dat het gele kwikstaarten zijn.

 16. Volgeltjes zijn vogeltjes, en ze zijn duidelijk waarneembaar, prima plaatje dus!

 17. Pret kan je iedere dag maken. Als je de pret maar wilt zien…

 18. Een vogelkenner ben ik niet, maar ze doen wel hun best om zich te verschuilen.
  Nieuwe spiegel reflex? Machtig mooi kado!

 19. Mosterd na de maaltijd, maar gele kwikstaart inderdaad. Leuke beweeglijke beestjes. Ga ze nog maar eens mooi portretteren als je wat geroutineerder bent met die camera.

Geef een reactie