Limburg in beeld – Limbricht
Limburg in beeld – Limbricht

Limburg in beeld – Limbricht


De start van de wandeling is bij de sportvelden en daar krijgen we nog een "Heer beschut ons" mee van het wegkruis. De wandeling gaat richting Limbrichterbos (stichting Natuurmonumenten). Veel verwachten we er niet van maar iedere keer is het weer een verrassing wat de natuur ons biedt. Alles gaat zeer snel nu een het bos is gewoon al helemaal groen. Wonderbaarlijk hoe snel de varens zich een plek veroveren in de toch al dichte onder begroeiing. De foto boven is het enige gedeelte waar de onder begroeiing ontbreekt. Daarom viel dat extra op.

En ook hier wordt mijn fobie voor zwammen beloond, kijk eens wat een pracht exemplaar. Doel van de tocht was niet alleen het bezoek aan het Limbrichterbos, maar ook een stukje Limbricht zelf. Met zijn eigen verleden. We vervolgen dus onze uitgezette wandeling. Limbricht is reeds zeer oud, en bestond reeds in de romeinse tijd, diverse vondsten hebben dat bevestigd. Het Sint Salviuskerkje stamt uit de 11 eeuw. Het ernaast gelegen kasteel was helaas dicht maar komt ongetwijfeld ook nog eens aan de beurt. Treffend was het wegkruis midden in het oude Limbricht. Een wat oudere dame vertelde me dat de bewuste heer overleden was doordat hij onder de trein was gekomen(?). Limbricht schijnt niet de originele naam van het plaatsje te zijn. Dit zou zijn Lymburg, maar om verwarring te voorkomen is dit veranderd. De foto’s spreken voor zich en zijn uiteraard aanklikbaar voor een wat groter formaat.

17 Comments

  1. Het zal vast een heerlijke wandeling zijn geweest onder dat frisgroene bladerdek.
    Vanwaar dat vraagteken tussen haakjes achter de doodsoorzaak van de beste man? Ligt er misschien helemaal geen spoor daar …?

  2. Onder beuken wil nooit wat groeien.
    Merkwaardig veldkruis hoor, een beetje ongebruikelijk om zo’n tekst te plaatsen. Maar het beeldje heeft in elk geval nog armen en benen, dat is verheugend. Blijkbaar heeft het volk dat ’s nachts die fameuze kroeg verlaat er toch enig ontzag voor. Misschien kende men Jos daar.

  3. Wat zullen jullie heerlijk hebben gewandeld! De natuur is zeker prachtig groen geworden en die foto van die zwam (heb jij een zwammenfobie?) šŸ˜‰ is prachtig. Ook die kruisjes die je overal en nergens tegenkomt in Limburg zijn mooi maar deze met plotseling ovl roept natuurlijk vragen op.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.