Funny – Nee hoor, onze kat(ten)

Drie en een half jaar zijn ze alweer bij ons, Daisy stond gisteren al op de foto en vandaag Macey. Beiden afkomstig uit het asiel, waar ze na een scheiding van de baasjes heen waren gebracht. We hebben, mede gezien het gedrag van die twee in het begin, het vermoeden dat ze in die periode daar niet al te best zijn behandeld. Nu kunnen we zogezegd lezen en schrijven met die twee. Daisy is ons zacht eitje, een rasechte schootkat die zo aanhankelijk is dat je haar zelfs af en toe weg moet jagen. Als het snikheet is wil die nog op schoot maar aan de andere kant een roofkat, belust op alles wat beweegt en die het liefste naar buiten wil. Gesloten deuren zijn er voor Daisy niet, die maakt ze zelf open. Macey is onze harde tante, een stukje groter en forser en een kampioen op de vuist, zelfs Daisy is daarvan onder de indruk. Daisy bijt als een vrouwtje en Macey slaat er duchtig op los. Vooral ik ben daarvan vaker het slachtoffer. En ik doe nooit wat, echt niet… Verder is Macey een rustige poes die het liefst op haar favoriete plekje ligt, in de buurt van Antoinette. Vanavond gaan we naar Barbaruba… maar daarover donderdag of niet natuurlijk. Overigens als u Macey wat groter wil zien moet u even op het plaatje klikken.


23 Comments

 1. Mooi beest. Felle blik in die ogen zeg!
  Dus jij bent sparring-partner van Macey? 🙂

 2. Wat lijkt ze op onze Tooheys 🙂
  Enne lees ik da goed, gaat je arubaavontuur beginnen? helemaal fantastisch! Blijf je over je wel en wee bloggen? Say yes please, Aruba staat al heel lang op mijn verlanglijstje. In elk geval heel veel plezier 😉

 3. Prachtige kat. Goed van jullie dat jullie beide katten in huis hebben genomen nadat de baasjes niet meer voor ze konden zorgen. Ze hebben bij jullie een wereldleventje!

 4. Jeetje, drie jaar alweer! Ik weet nog dat ze kwamen 😉 Ze hebben het goed zo te zien.

 5. Een fraai stelletje zijn jullie.

 6. Ze kijkt een beetje bedrukt, ik geloof dat ze niet zo graag gefotografeerd wordt. Maar mooi beestje. Helemaal geen stukje wit?

 7. Als ik die foto zo zie, krijg ik meteen weer heimwee naar onze twee poezen, toch ben ik nog lang niet toe aan nieuwe. Het verlies is nog te zeer aanwezig.

 8. Hier lopen er ook twee rond. Alle twee adoptie katten…

 9. Katten en moi……ben ik de enige weblogger die niet van katten houd vraag ik me af ? 🙂

 10. Raar eigenlijk dat huisdieren na een scheiding in het asiel belanden.

 11. Ik moet Poeky ook wel eens van mn schoot jagen, die wil te pas en te onpas kroelen (heb je net de krant open en hups….! ) fijn dat ze het zo goed hebben bij jullie!

 12. Ook al zo’n mooitje!!!

 13. Toch fijn dat ze zo gewend zijn bij jullie:-)

 14. Geinig om te lezen over je katten..jammer maar ik ben er allergisch voor

 15. Ja misschien is het wel net zoals met kinderen en mag je geen voorkeur uitspreken, maar ik doe het wel Daisy is zo mooi, zucht. En dan zelf deuren open maken, dat deed onze Onky ook, dat mis ik nog steeds

 16. Ook al zo’n snoepje. (had B al vemeld dat B iets heeft met lapjes? Nou, bij deze dan: B heeft iets met lapjes)

 17. Een leuk stel dus in huis . Er is ook geen mens gelijk en waaron katten dan wel . Wat verschil en je hebt een verhaal voor een log. Gr. Jan

 18. Het blijft toch spannend als je dieren uit een asiel haalt. Wel super dat ze zo’n fijn nieuw huis hebben gevonden bij jullie.

 19. een schildpadkat dus, deze macey, geen makkelijk tiep lijkt mij.
  Wie past er op ze als jullie op vakantie gaan? Ik niet hoor, ik ben sowieso altijd de klos bij mijn vrolijke buren, die zijn behoorlijk reislustig.

 20. Wij hebben ook van die tweedehands katten. De meest geweldige katten die we hebben. Qua karakter kunnen onze Noren daar niet tegen op.
  EWIK

 21. Ze kakken mij iets te veel op mijn landgoed.

 22. jammer genoeg ben ik allergish………..
  ja ook al
  maar tis een mooi beest

 23. lief, zoals je over de poezebeesten schrijft, ze wonen in een goed huis!

Geef een reactie