Eindhoven
Eindhoven

Eindhoven

Je hebt van die dagen dat er absoluut niks spannendst gebeurt. Gisteren was zo’n dag. Na eerst even de boodschappen in huis te hebben gehaald zijn we in de loop van de ochtend vertrokken naar de lichtstad Eindhoven. Lekker genieten van het heerlijke weer en even kijken naar wat zaken die we van plan zijn om aan te schaffen. Vooral dat heerlijke weer speelde ons parten. Vertrokken met prachtig weer en dus geen jas aan, en na een paar uur regen, die overging in harde regen toen we naar de auto liepen die wij uiteraard niet direct in het centrum hadden staan. Ik heb eens even stil gestaan bij de aanschaf van een laptop. Tegenwoordig kun je bij iedere gerenommeerde zaak de Apple-tjes en kloontjes bij elkaar zien staan, maar met het budget van 500 euro voor ogen zie ik die apple-tjes nergens staan. Gaddakkie wat zijn die dingen duur als je ze naast een standaard laptoppie met windhoos zet. En ik zie er de meerwaarde echt niet aan af. Ook die zijn op dezelfde tijd verouderd. De resultante was alleen wat noodzakelijke kleding en voor de rest (op een boek na) niente…

12 Comments

 1. Hans

  Eenmaal een appletje in je bezit hoef je er niet nog eens (later) van alles bij aan te schaffen zit er allemaal al in plus sofware waar je anders ook veel geld voor uit moet geven.
  Vraag je maar eens af waarom degenen die apple gewend zijn het totaal geen punt vinden om wat meer uit te geven!
  Hoe zou dat toch komen??????????
  Een waarschuwing! Eenmaal Apple gewend is er geen weg meer terug!

 2. Ach, dit geeft je dan in elk geval de kans om nog eens rustig over de aanschap van zo’n Apple na te denken en intussen nog wat bij te sparen.
  Jullie zitten wel in de natte hoek daar, wij hebben hier in de hele maand mei maar 12 mm neerslag gehad.

 3. ikke zelf heb ook een apple zoals je misschien wel weet maar de laptops zijn inderdaad te duur, verder alleen maar lof over apple, het is gewoon een mooi product…alleen daarom al 🙂

 4. die afbeelding is wel goed erbij..als er niks spannends gebeurd, hoeft het niet saai te zijn..
  trouwens geinig dat je me jonger inschat, ik voel me ook geen 50 moet ik zeggen! fijne zondag jullie allemaal

 5. Laptops met Windows zijn tegenwoordig onder de 500 euro te vinden. Toen ik deze Compaq kocht was dat nog 800 euro. Het hangt er van af waar en hoe intensief je een laptop gebruikt. Ik gebruik alleen een laptop en doe daar alles op. Dat ie op accu’s door blijft lopen als er spanningutval is vind ik prima maar echt gebruikmaken van de accu doe ik vrijwel nooit. Ik ben gewoon gewend om een computer als een boek of een rekenmachine te gebruiken. Die moet dus naar mij toekomen en ik moet niet naar een bureauplek toe waar een desktop staat opgesteld.

  De keuze viel bij mij op een Compaq omdat de vorige prima beviel (nul software problemen in 6 jaar en alleen versleten scharnieren). Dat ding had ook een prima toestenbord en goed geluid (luidsprekertjes die 10x groter waren dan die van de concurrenten.) Die toetsenborden zijn er dus niet meer en deze nieuwe valt me mee, maar is toch een stuk minder. Op gebied van geluid is het ook slechter geworden. De luidsprekers zijn gehalveerd, maar altijd nog veel beter te pruimen dan het geschetter van een Dell of dergelijke. En omdat ik er TV mee kijk en luister en geen zin heb in allerlei losse troep heb ik dus toch voor dit ding gekozen. Met bijgeleverde software en schitterend geentegreed display was ie toen al goedkoper dan de desktops van hetzelfde merk.

 6. Tja die Appeltjes zijn zeker een stuk duurder dus misschien als je er een wilt, eerst nog even verder sparen? Wij overwegen toch wel een appeltje aan te schaffen naast de windhoos computers maar dan wordt het zeker geen laptoppie.

 7. Even terug komen op de vakantie, wij gaan dit jaar ook voor het eerst naar Toscane.
  Wij moeten wel in hoogseizoen in verband met de kids, maar volgens mij is het daar heel mooi. Hebben jullie daar wat gehuurd?

  Fijne zondag

  Groetjes Gina

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.