En we gaan nog niet naar huis…
En we gaan nog niet naar huis…

En we gaan nog niet naar huis…

De buschauffeurs staken, maar het leven gaat verder. Mensen zoeken alternatieven. Het is jammer van die oudjes zonder vervoer, maar de gemiddelde mens kan ook wel zonder dat streekvervoer. Dat rijdt hier in de buurt toch al minimaal. Als ik van hieruit op mijn werk moet komen met de bus ben ik een arme donder, dan ben ik even snel als ik loop. Binnendoor, bergie op, bergie af zo’n 12 km, zeg anderhalf uur lopen of minder dan een half uur fietsen. En dan toch met de auto gaan. Maar daar hebben we mekaar. Als iedereen wat socialer zou zijn, met mij voorop dan, dan hoeven die oudjes niet de bus te pakken naar het ziekenhuis, of de boodschappen te halen, of,of,of. Het deed me ook een beetje denken aan die reclame van iLocal. Waarom ver halen als het ook dichtbij kan. Eigenlijk zouden we met zijn allen een pool moeten starten. Zoiets als ik rij morgen om 6.30 van Hoensbroek naar Geleen, wie wil er op die route meerijden, ik heb nog 3 vrije plaatsen… Of ik ga naar de Lidl boodschappen doen in Hoensbroek, voor wie moet ik wat meenemen. Maar goed, dat zal wel altijd een utopie blijven. Wij, u en ik, zijn bijna allemaal teveel op onszelf, de uitzondering daar gelaten. En de foto, dat is iLocal, plaatselijke kunst in de botanische tuin in Terwinselen. Betonrot zullen we maar zeggen. Ook die overleeft de staking van het streekvervoer wel. En vandaag ga ik tussen de middag een lekkere nieuwe haring halen op de bloemenmarkt in Geleen, zoals velen wel weten, doe ik dat iedere week.


14 Comments

 1. boodschappen doen in je dorp, zodat de winkels en het postagentschap niet weggeliedelt worden. en spreek niet zo stom over oudjes, je zou bewondering moeten hebben voor (vooral) al die vrouwen van tegen de 80, die precies de dienstregelingen uit hun hoofd kennen en op marktdagen met hun wieltjestas op de bus stappen.
  Mannen van die leeftijd, als ze nog leven of niet in het verpleeghuis zitten, komen vaak niet verder dan hun stamkroeg.

 2. Het is balen voor de kinderen die naar school moeten en toch afhankelijk zijn van bus vervoer. Gelukkig hebben wij daar geen last van, wij maken niet zo vaak gebruik van de bus

  Fijn weekend

  Groetjes Gina

 3. Tot op heden ben ik een tevreden busser, en ook de afgelopen tijden heb ik nadaniente last van stakingen. ‘Mijn’ chauffeurs hebben kennelijk een cao die goed genoeg is (of niet, Jan?)! In principe zou ik kunnen fietsen maar het is zo’n saai end dat ik er geen zin in heb. En vanaf eind deze maand is onze buurtsuper weer open, wat wil ’n mens nog meer?

  Na de zomer start ik met mijn nieuwe baan, dan fiets ik sowieso de 3,5 km., fiets van de baas, tjakka! De Lidl ligt dan op route trouwens ­čśë

 4. Gelukkig. Ik was al bang dat vrijdag visdag helemaal was afgeschaft.
  Wat die burenhulp betreft, dan kan toch best nog opkomen? Een wijknet voor de korte termijn, met precies zulke messages als jij beschrijft. Alleen nog even wachten tot alle oudjes ook online zijn en de hele dag hun pc hebben aanstaan, net als wij.

 5. Ja, zo als jij het schrijft zo moet het eigelijk zijn. En vooral alles niet te ver zoeken, een dorp moet veel voorzieningen hebben.
  @Nou de SRV rijd hier nog wel, maar ja die ouderen willen misschien ook wel naar de lydel of aldi

 6. Vergeet de jeugd niet, kinderen die naar school moeten, jongeren die stage lopen, studenten die graag weer eens naar huis komen, Dat zijn er nogal wat. Het is een heel georganiseer!

 7. Op zich zijn er alternatieven als Buurtlink waarop buurtbewoners kunnen samen komen in diverse fora en bijvoorbeeld diensten kunnen uitwisselen.”Wie past er op mijn zoontje? Dan zal ik een keertje voor je koken.” Dat werk.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.