Pottenbakkerij kasteel Arcen
Pottenbakkerij kasteel Arcen

Pottenbakkerij kasteel Arcen


Pottenbakken is iets wat ik nog wel eens zou willen doen. Heerlijk met je handen in de klei potten draaien, bakken, glazuren en afbakken. Dat heb ik overgehouden aan een creatieve dag in mijn tienerjaren. Pottenbakken, emaileren, sieraden maken, er was van alles te doen, maar bij de potten kon ik niet terecht. Voordat we zondag de kasteeltuinen in Arcen bezochten waren we dan ook in het poortgebouw van het Kasteel waar een mooie pottenbakkerij is gevestigd. Niet alleen potten maar ook prachtige kunstvormen, gebakken beestjes zal ik maar zeggen. Een van die beesten, een olifantje hebben we onder onze hoede genomen. Met prachtige kleuren staat hij met zijn grote oren hier op de zware eikenhouten kast en kan alles horen wat wij zeggen. Gelukkig zegt ze niets terug. Een voorbeeld wat er nog meer gemaakt wordt ziet u op de foto’s. En nee, u krijgt geen foto van onze olifant, zij is een beetje schuw.(click to be big)

11 Comments

  1. Mijn moeder kleide veel. Het viel me op dat er prachtige mooie zachte handen van kreeg. Pottenbakken heb ik nooit gedaan. Het lijkt me leuk, maar wat doe je met al die potten, vraag ik me af.

  2. ria

    Ja, dat heb ik ook met dat pottenbakken, lijkt me erg leuk. Ik zoek ook nog een kunstwerkje voor in de tuin, zoiets als de vogel van de foto, zou prima staan op het plekje dat ik in gedachten heb 😉

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.