Pottenbakkerij kasteel Arcen


Pottenbakken is iets wat ik nog wel eens zou willen doen. Heerlijk met je handen in de klei potten draaien, bakken, glazuren en afbakken. Dat heb ik overgehouden aan een creatieve dag in mijn tienerjaren. Pottenbakken, emaileren, sieraden maken, er was van alles te doen, maar bij de potten kon ik niet terecht. Voordat we zondag de kasteeltuinen in Arcen bezochten waren we dan ook in het poortgebouw van het Kasteel waar een mooie pottenbakkerij is gevestigd. Niet alleen potten maar ook prachtige kunstvormen, gebakken beestjes zal ik maar zeggen. Een van die beesten, een olifantje hebben we onder onze hoede genomen. Met prachtige kleuren staat hij met zijn grote oren hier op de zware eikenhouten kast en kan alles horen wat wij zeggen. Gelukkig zegt ze niets terug. Een voorbeeld wat er nog meer gemaakt wordt ziet u op de foto’s. En nee, u krijgt geen foto van onze olifant, zij is een beetje schuw.(click to be big)

11 Comments

 1. Kun je een asbakje voor mij kleien ???? 🙂

 2. Ja, dat heb ik ook met dat pottenbakken, lijkt me erg leuk. Ik zoek ook nog een kunstwerkje voor in de tuin, zoiets als de vogel van de foto, zou prima staan op het plekje dat ik in gedachten heb 😉

 3. Pottenbakken, ja, dat lijkt me ook wel een keer leuk om te leren

 4. Pottenbakken doet me altijd aan de film Ghost denken…

 5. Wij hebben ook altijd het gevoel gehad iets met pottenbakken te willen doen. Hebben zelfs hier een oventje 10 jaar gehad en eerlijk gezegd nooit gebruikt….

 6. Het mooie van potten bakken is dat het altijd een verassing blijft welk resultaat het oplevert.

 7. Pottenbakken, ja dat lijkt mij ook nog wel eens heel leuk om te doen.
  Ik ben toch wel benieuwd naar die olifant!

 8. Ben er wel eens geweest in die tuinen wist niet dat ze ook Pottenbakkerij hadden

 9. welke oortjes bedoel jij nou? die van het olifantje? ik begrijp je reactie niet helemaal bij mij, maar we hebben het wel allebei over oortjes 🙂

 10. Ik kan me pottenbakken herinnen met zo`n pedaal en een draaischijf, en wild dat het dan tekeer ging, dat was wel leuk.

 11. Mijn moeder kleide veel. Het viel me op dat er prachtige mooie zachte handen van kreeg. Pottenbakken heb ik nooit gedaan. Het lijkt me leuk, maar wat doe je met al die potten, vraag ik me af.

Geef een reactie