Limburg in beeld: Born
Limburg in beeld: Born

Limburg in beeld: Born


Gisteren had ik een rustdag midden in de week, een extra weekend dus.Soms moet ik dat nemen als het aantal uren wat ik te goed heb teveel dreigt te worden. Anders ben ik ze kwijt.

Het was prachtig weer en ik heb daarom een tochtje gemaakt door een prachtig dorpje, Born. Bij velen is dit dorp alleen maar bekend omdat daar de DAF fabrieken ontstonden en daar extra werkgelegenheid werd gecreeerd na de mijnsluitingen. Daar doe je het idyllische plaatsje tekort mee. Had ik het al eerder over het sluizencomplex, nu heb ik er een stads- en kasteelwandeling van gemaakt. De dorp onstond rondom de Waterbucht(1154) waarvan nu alleen nog maar ruines te vinden zijn (foto). De gerestaureerde voorburcht word gebruikt als gemeentehuis (foto).

Hierachter vinden we een prachtig kasteelpark waar je heerlijk (betaald) kunt wandelen. Het park is een kleine dierentuin met voldoende speelgelegenheid voor de kleintjes, maar zeer zeker voldoende te zien voor de grote kinderen zoals u en ik. De dieren zien er goed verzorgt uit en ook het groen is goed in orde. Daar kan menig commercieel park eens naar gaan kijken. Er is een hele grote volliere waar zeer mooie vogels in zitten (foto). Zelfs de wat grotere dieren kunt u rustig bij op de kinderboerderij. En Yes… De lynx voelde zich zo thuis hier dat ik rustig illegaal een foto mocht maken. De wandeling door het dorp leverde nog een aantal mooie plaatjes op, maar die bewaar ik.

16 Comments

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.