Waterkracht
Waterkracht

Waterkracht

Had ik het in een van de vorige weken nog over windmolens, gisteravond had ik hier met gemak een watermolen neer kunnen zetten. Het water kwam gewoon met bakken uit de lucht vallen. En dat samen met toch wel erg grote hagelstenen, als golfballen zo groot. De afvoer van de terrasoverkapping had het er erg moeilijk mee. Mijn auto had gelukkig geen schade door de hagelstenen, die stond binnen in de garage. De auto van mijn dochter heeft toch wel wat schade door de hagelstenen opgelopen. Ik heb het nog niet kunnen bekijken want ze was nog op haar werk bij de Amerikaanse patatkraam waar ik de naam niet van wil noemen.


En als we het dan toch even over waterkracht hebben kijk maar eens naar deze in bedrijf staande watermolen in Arcen, die had ik gisteren zo kunnen inzetten om het water wat van de helling hier naar beneden kwam te verwerken. In de watermolen is een graanbranderij, de IJsvogel gevestigd, en die stoken lekkere jenevers en likeuren. De watermolen met een onder- en bovenslagrad wordt gevoed door de Lingsforter beek. De foto’s zijn uiteraard eigen werk en aanklikbaar voor een grotere versie.12 Comments

  1. Behalve wat hardere wind viel het weer best mee hier in het zeeuws vlaamse land.
    Hopelijk valt het mee met de schade aan de auto. En zoals Belinda aangeeft komt de verzekering er van in. Anders wordt het misschien een jenevertje minder drinken om uit de kosten te komen? 🙂

  2. Pijnlijk. 10 jaar geleden stond ik in een file en toen begon het me toch hard te hagelen. Stenen als tennisballen. En ik zat in m’n gloednieuwe tweedehands auto’tje…Toen ik even later uitstapte en de auto bekeek zag deze eruit als een rode golfbal.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.