Waterkracht

Had ik het in een van de vorige weken nog over windmolens, gisteravond had ik hier met gemak een watermolen neer kunnen zetten. Het water kwam gewoon met bakken uit de lucht vallen. En dat samen met toch wel erg grote hagelstenen, als golfballen zo groot. De afvoer van de terrasoverkapping had het er erg moeilijk mee. Mijn auto had gelukkig geen schade door de hagelstenen, die stond binnen in de garage. De auto van mijn dochter heeft toch wel wat schade door de hagelstenen opgelopen. Ik heb het nog niet kunnen bekijken want ze was nog op haar werk bij de Amerikaanse patatkraam waar ik de naam niet van wil noemen.


En als we het dan toch even over waterkracht hebben kijk maar eens naar deze in bedrijf staande watermolen in Arcen, die had ik gisteren zo kunnen inzetten om het water wat van de helling hier naar beneden kwam te verwerken. In de watermolen is een graanbranderij, de IJsvogel gevestigd, en die stoken lekkere jenevers en likeuren. De watermolen met een onder- en bovenslagrad wordt gevoed door de Lingsforter beek. De foto’s zijn uiteraard eigen werk en aanklikbaar voor een grotere versie.12 Comments

 1. We leven met water, leven is water, zonder water geen leven.
  Maar een overlast dat het kan geven!

 2. In Borculo staat er ook een hele mooie. Waar je zelfs er kan eten.

 3. Gelukkig hielden wij het droog gister

 4. oh dus daar zit de concurrent van jenever uit Schiedam ;-)…schade door hagel? hoop voor je dochter dat het meevalt, dan was het idd wel erg, hier niets van gemerkt

 5. Euh, regen, hagel als golfballen zo groot? heb ik helemaal gemist

 6. hier heeft het gig gewaaid, maar geen druuppel regen.

  hopelijk is de schade niet al te groot voor je dochter………………

 7. Behalve wat hardere wind viel het weer best mee hier in het zeeuws vlaamse land.
  Hopelijk valt het mee met de schade aan de auto. En zoals Belinda aangeeft komt de verzekering er van in. Anders wordt het misschien een jenevertje minder drinken om uit de kosten te komen? 🙂

 8. Ik las het gisteravond laat. Op het nieuws niets van gezien, maar ik zag een foto van zo’n hagelsteen.. 😐

 9. Schiet niet op zeg!! Hoop dat de schade aan je dochters auto meevalt en dat ze verzekerd is voor van buitenafkomend geweld!!

 10. Pijnlijk. 10 jaar geleden stond ik in een file en toen begon het me toch hard te hagelen. Stenen als tennisballen. En ik zat in m’n gloednieuwe tweedehands auto’tje…Toen ik even later uitstapte en de auto bekeek zag deze eruit als een rode golfbal.

 11. De windmolens bij ons hadden het gisteren aardig naar hun zin. Maar regen? Noppes.

 12. Hier heeft het alleen maar gestormd gisteren, geen druppel gevallen, maar ik zag wel op de buienradar dat het bij jullie aardig buiig was.

Geef een reactie