Photofiltre – by Frank
Photofiltre – by Frank

Photofiltre – by Frank

Een van de tools die ik al lang wil voorstellen is Photofiltre. Als Photoshop, Paintshop of Gimp te ingewikkeld of te uitgebreid zijn, dan is dit misschien het programma waar je al die tijd op zat te wachten.e Photofiltre is er in 2 smaken, een betaalde versie en een gratis. De gratis versie kan samen met de Nederlandse taal bestanden hier gedownload worden. Ook bestaat er een Nederlandse site waar ook veel uitleg in het Nederlands te vinden is.

PhotoFiltre is een redelijk uitgebreide foto-editor, waarmee een hele hoop bewerkingen om foto’s te retoucheren mogelijk zijn. Bovendien kun je nog een aantal plugins downloaden voor extra effecten, kaders maken, rode ogen aanpassen, teksteffecten maken, en je kunt met behulp van een plugin zelfs de foto’s opslaan als jpeg2000 bestanden. Het programma bevat verder legio mogelijkheden om helderheid, contrast, kleur, enz. aan te passen. Ook zitten er tientalle artistieke filters in, zoals canvas, waterverf, pasteltinten, houtskool enz. Je kunt er verschillende soorten selecties mee maken en er zijn diverse tekengereedschappen: zoals toverstok, pipet, stempel, spuitbus, nevel, kloon- en uitsmeerinstrumenten en penselen ter beschikking.

Een paar weken geleden had ik al kaders laten zien met behulp van Gimp

Als je in het menu van Photofiltre naar filter > frame > frame 3d gaat dan krijg je onderstaand effect:12 reacties

  1. Op dit moment raadt ik mensen Fotofiltre aan boven bijvoorbeeld Irfan. Fotofiltre kan veel (ook batchzaken en roteren tot op 1/100ste graad nauwkeurig) en is redelijk eenvoudig/overzichtelijk. Toch miste ik er nog iets in dat in Photo-Editor van Office2000 wel zat. je kan er niet handig mee bijsnijden door het invullen/aanpassen van het aantal pixels. Ik had dat bij een kennis nodig voor zijn foto’s. Die worden standaard 4:3 gemaakt. Helaas heeft de winkel op de hoek geen bijsnijoptie in hun fotobestelsoftware om er 3:2 van te maken. Zoiets kan wel eenvoudig met Foto-Editor maar dus niet met Fotofiltre. Met Irfan en zijn Fuji-camerasoftware kon het trouwens ook niet. Best mal aangezien de meeste foto’s nog op 15×10 worden afgedrukt en je bij 13,3 x 10 zo’n malle witten ruimte in je klapalbum overhoud. klapalbi voor 13,3 x 10 ben ik nog net tegengekomen.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.