Buitengesloten heet dat

Het doet me genoegen dat de gemeente Amsterdam door de tweede kamer op de vingers wordt getikt voor het invoeren van milieuzones in de binnenstad. Doet Camieltje toch af en toe iets goeds. In tegenstelling tot Nederland voert men deze in Duitsland wel in dat noemt men dan Umweltzones.En aangezien wij volgende maand daar enkele dagen van onze vakantie denken door te brengen moet er toch zo’n sticker op de auto, want zonder sticker mag je er echt niet in, trouwens, met een witte sticker ook niet, en straks met een rode ook niet meer, en dat om smog tegen te gaan in o.a. het Ruhrgebied en de grote steden. Dat heet dan Europees denken. Niet dus. En als Nederlander voel je je dan toch een beetje buitengesloten. Of het nu tolwegen, milieustickers, autobahnvignetten of wat dan ook is, dat kan toch beter in een verenigd Europa. Trouwens buitengesloten ben je ook als je geen sleutels bij je hebt als je met de hond gaat wandelen en de vrouw des huizes inmiddels naar haar werk vertrokken is. Dat overkwam mijn collega gisteren. Juist ja, die pechvogel met zijn driewieler, wie anders… Zo drastisch als hieronder was echter niet nodig.

14 Comments

 1. belachelijk, al die stickers..ik leef met je collega mee

 2. Geldverdienen doe je dus zo.

 3. We leven in een steeds gekker wordende wereld!
  Auto`s kunnen schoon, dus dat moet ook, en wel zo snel als mogelijk!

 4. Goh dus A’ dam ging weer voor z’n beurt

 5. Verenigd Europa? Alleen als het financieel interessant voor de politiek en politici is ja.
  Voor de burger nog tegenstrijdigheden en verschillen genoeg helaas. 🙁

 6. Het helpt bijna niets. Het is echt een verkapte manier om meer geld binnen te halen. Beter is om de industrie af te dwingen betere filters te gebruiken.

 7. We reden gisteren in Den Haag en daar zagen we ook overal milieuzones maar daar mocht je zo inrijden zonder sticker of wat!

 8. Wat ze toch al niet verzinnen…

 9. mannetje en zaagje zijn leuker dan die borden.
  kan mannetje ook palen omzagen?

 10. Op een gegeven moment zit je hele auto onder de stickers.

 11. Wat een leuk mannetje (de onderste). Waar heb je die vandaan?

 12. arme collega………………….

 13. Krijg een steeds meer het gevoel dat het burgertje pesten is met al die milieu heffingen.

 14. Tjonge, zo lees je nog eens wat, het is voor het eerst dat ik er over hoor dat het ergens wordt doorgevoerd. Ik houd mijn hart vast voor landen als China en India waar er nog maar weinig bewustzijn is over de gevolgen van uitstoot van gassen

Geef een reactie