Buitengesloten heet dat
Buitengesloten heet dat

Buitengesloten heet dat

Het doet me genoegen dat de gemeente Amsterdam door de tweede kamer op de vingers wordt getikt voor het invoeren van milieuzones in de binnenstad. Doet Camieltje toch af en toe iets goeds. In tegenstelling tot Nederland voert men deze in Duitsland wel in dat noemt men dan Umweltzones.En aangezien wij volgende maand daar enkele dagen van onze vakantie denken door te brengen moet er toch zo’n sticker op de auto, want zonder sticker mag je er echt niet in, trouwens, met een witte sticker ook niet, en straks met een rode ook niet meer, en dat om smog tegen te gaan in o.a. het Ruhrgebied en de grote steden. Dat heet dan Europees denken. Niet dus. En als Nederlander voel je je dan toch een beetje buitengesloten. Of het nu tolwegen, milieustickers, autobahnvignetten of wat dan ook is, dat kan toch beter in een verenigd Europa. Trouwens buitengesloten ben je ook als je geen sleutels bij je hebt als je met de hond gaat wandelen en de vrouw des huizes inmiddels naar haar werk vertrokken is. Dat overkwam mijn collega gisteren. Juist ja, die pechvogel met zijn driewieler, wie anders… Zo drastisch als hieronder was echter niet nodig.

14 Comments

  1. Tjonge, zo lees je nog eens wat, het is voor het eerst dat ik er over hoor dat het ergens wordt doorgevoerd. Ik houd mijn hart vast voor landen als China en India waar er nog maar weinig bewustzijn is over de gevolgen van uitstoot van gassen

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.