De mannekes bij de buren

De mannekes bij de buren maken vorderingen. Was het pand naast ons eerst nog een oude bouwval waarin jaren terug een cafe gevestigd was, nu ontstaat er een mooi gerenoveerd pand waarin enkele appartementen komen.De ramen en kozijnen zijn vervangen, van binnen is alles compleet nieuw opgebouwd en ik heb een mooie nieuwe afscheiding op mijn terras achterom gekregen in het kader van een goede buur is beter dan… Nog een paar weken en dan zijn de mannekes klaar. Weg containers en ander bouwmateriaal en ziet de straat er weer een stuk beter uit. Ik moet nog op gaan passen anders wordt mijn woning te hoog ingeschaald voor de on(t)roerend goed belasting. En ons import Limburgers benne zuunig nietwaar. Maar alle gekheid op een stokje, alles is beter dan een kroeg naast de deur. We wonen er al zo’n 30 jaar naast en hebben de ene na de andere kroegbaas zien gaan en zien komen. Zelfs van kroegbazen die met een bijl in de handen over straat rendde om een ruzie met zijn klanten te beslechten. En net die man moeten we dankbaar zijn, dat was voor de gemeente de reden om de zaak definitief te sluiten. Zo, vanmiddag maar eens voorzichtig een harinkie laten slachten op de bloemenmarkt in Geleen. een uitje tussendoor.

11 Comments

 1. Ziet er al fraai uit

 2. dan zal je idd heel wat hebben meegemaakt, 30 jaar, dat is niet niks..nou maar hopen dat er geen familie Flodder in het appartementencomplex komt te wonen 😉

 3. Goh, ik heb ook naast zo`n kroeg gewoond, jaren geleden veranderde dat in betere opzicht, en nu staat het leeg.

  Bij jou is het mooi opgeknapt!

 4. Drink er nog maar een op die man..

 5. Een uitje tussendoor of een uitje erbij? 😉

 6. ziet er goed uit zo,
  beter als een kroeg toch!!!!

 7. Op de man met de bijl dan maar! 😉

 8. Hee, hoezo noem je jezelf een import Limburger,dat je grootouders nou wat noordelijker wegkomen…?

 9. Zeer gunstig dat die kroeg is ingeruild voor een appartementencomplex!

 10. Ziet er netjes uit hoor en een mooie schutting is ook niet verkeerd natuurlijk 🙂

 11. ziet er netjes uit die gevel. En inderdaad, beter appartementen dan een kroeg als buur.

Geef een reactie