De mannekes bij de buren
De mannekes bij de buren

De mannekes bij de buren

De mannekes bij de buren maken vorderingen. Was het pand naast ons eerst nog een oude bouwval waarin jaren terug een cafe gevestigd was, nu ontstaat er een mooi gerenoveerd pand waarin enkele appartementen komen.De ramen en kozijnen zijn vervangen, van binnen is alles compleet nieuw opgebouwd en ik heb een mooie nieuwe afscheiding op mijn terras achterom gekregen in het kader van een goede buur is beter dan… Nog een paar weken en dan zijn de mannekes klaar. Weg containers en ander bouwmateriaal en ziet de straat er weer een stuk beter uit. Ik moet nog op gaan passen anders wordt mijn woning te hoog ingeschaald voor de on(t)roerend goed belasting. En ons import Limburgers benne zuunig nietwaar. Maar alle gekheid op een stokje, alles is beter dan een kroeg naast de deur. We wonen er al zo’n 30 jaar naast en hebben de ene na de andere kroegbaas zien gaan en zien komen. Zelfs van kroegbazen die met een bijl in de handen over straat rendde om een ruzie met zijn klanten te beslechten. En net die man moeten we dankbaar zijn, dat was voor de gemeente de reden om de zaak definitief te sluiten. Zo, vanmiddag maar eens voorzichtig een harinkie laten slachten op de bloemenmarkt in Geleen. een uitje tussendoor.

11 Comments

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.