Umweltplakette

Ja hoor hij is binnen. Mijn mooie donkergrijze, bijna zwarte Kia Carens, mijn kleine MPV, rijdt nu rond met een Umweltplakette. En u gelooft het of niet, maar het is de groene plakette geworden. Ik weet niet welke idioot slimmerik zich dat bedacht heeft, maar mijn benzineslurpertje mag overal rondrijden met de onderstaande plakette. Nou ja, als ik tegen die tijd de benzine nog kan betalen, want die is momenteel wel gatverpielekes duur geworden. Maar in geval van nood kan ik hem nog altijd als statussymbool in de garage zetten en me ergens een zuinig brommertje vandaan gaan toveren. Dan wel na de vakantie, want met zo’n sticker kun je je bij de vice Europameister overal laten zien.
Nog even, dan is roken, drinken en rijden te duur geworden en zitten we allemaal aan de coke.

16 Comments

 1. als jij er maar veel aan hebt!, zo’n brommertje is best wel tof!

 2. is dat net zoiets al de gele oorflap bji koeien?

 3. Een labeltje, toe maar! Volgens mij heeft onze wagen dat niet eens…
  Maar goed, rijden doe ik zelf toch al niet: ik bus(te) [=dat wel een werkwoord?] tot op heden en na de zomervakantie ga ik fietsen. En dat is dan praktisch gratis want de baas betaalt fiets, samen met fiscus. Kijk, goed geregeld, of niet??
  Sterkte met de rest. Heb je al een afkickkliniek kunnen vinden?? 😀

 4. We worden nog eens knettergek van de symbolen, dat ze het eens weer allemaal gaan minderen!
  Kwestie van tijd.

 5. Multi Purpose Van

 6. ben benieuwd of je echt brommer gaat rijden
  😉

 7. Je praat over je Kia alsof het een diesel uit eind 60-er jaren is … zo erg zal het toch niet zijn …?

 8. Ik denk wat de ruk? Waar hebben we het over? Een auto, gok ik??

 9. hahaha, moet wel erg om je laatste zin lachen 😀

 10. Dat zou die Amerikaanse frisdranken-fabrikant wel willen.

 11. Ik denk dat als je zo’n auto kan kopen, ook de brandstof wel kan betalen..

 12. Wij hebben hem ook en ook een groene. Ik verheug me erop dat ik straks voor alle landen waarin wij varen verschillende stickers hebben.

 13. Enfin, je Kia is gelabeld. Voor je het weet lopen we allemaal met een label of markering rond. En dat beviel vroeger schijnbaar al niet. Ik zal niet zo snel aan de coke gaan, wie weet wat voor label moet je dan gaan voeren.

 14. Je vergeet vliegen! Nou ja, we hebben in elk geval nog een weblog, dat wordt nog steeds niet belast.

 15. Jij bent dus welkom in de Duitse steden met je Kia. Nu er nog heen willen! 😉

Geef een reactie