Foto van de week: raadplaatje (2)

Geen moeilijk raadplaatje op vrijdag, maar gewoon iets wat ik tegenkom langs de weg en waarvan ik niet weet wat het is of wat het voorstelt, of met welk doel het er hangt. Je komt het tegen als je met de auto over de A2 van Geleen naar Eindhoven rijdt. Het hangt te hangen daar en als iemand er iets zinnigs van kan zeggen graag. Anders ook niet erg, het is tenslotte visdag vandaag en ik moet met de auto naar de garage voor de eerste beurt, en het weekend begint, dus wat wil je nog meer. Werken zegt u, ja, ook dat nog want de overbuurman heeft verlof.


23 Comments

 1. Zoals al eerder is opgemerkt zal het bedoeld zijn ter afschrikking van overstekend wild. Lijkt me op de A2 niet zo zinvol, want daar is toch alleen maar sprake van langzaam rijdend of stilstaand verkeer? 😉

 2. Ik heb die dingen nog niet gezien.

 3. sorry…. heb geen idee wat dat rare ding is!

 4. voor mij is het best al een tijd geleden dat ik in een auto op de snelweg reed..

 5. A2 Linkerafslag… dat is wel duidelijk.

 6. Wild afschrikken, zoals gemeld!
  Anders moet je even rondsnuffelen op internet of even rondmailen.
  Of op je log zetten, zoals nu dus.

  Nederland heeft het wat dat betreft allemaal perfect voor elkaar!

 7. Het antwoord is al gegeven lees ik

 8. Is van de ANWB voor de wind meting als de auto,s voorbij razen, eet ze. 🙂

 9. nou ondertussen weet je het andwoord al weet
  🙂

 10. Dat is een draaiende reflector om wild af te schrikken door middel van weerkaatsing van licht. HEt schijnt enorm goed ate werken. Ik zag ze voor het eerst twee jaar geleden in Duitsland en Denemarken.

 11. Dit bordje zegt dat het de weg wijst richting Amsterdam. Die afstands-aanduiding vind ik minder duidelijk omdat de A2, dacht ik, 212 kilometer lang is. En zou er Re staan dan zou dat aangeven dat het ergens naar wijst vanaf Amsterdam.

 12. Dit bordje zegt dat het de weg wijst richting Amsterdam. Die afstands-aanduiding vind ik minder duidelijk omdat de A2, dacht ik, 212 kilometer lang is.

 13. Heb het nog nooit eerder gezien. Lijkt me wel iets dat de aandacht van de weggebruiker afleid.

 14. ik hoop wel voor je medeweggebruikers dat je in de file stond en er niet speciaal voor bent gestopt…

 15. Ik heb geen idee waarvoor dat witgele, hangende dingetje bedoelt is… Geniet van je visje!!

 16. Ja, hier hangen ze ook! Vroeg me ook al af waar het voor was. Voor het wild dus….. zou het helpen?

 17. Om tegen de ANWB te kunnen zeg, ik sta bij dat ene bordje in Limburg met dat gele reflectordingetje er aan? Handig hoor als je pech hebt, goede determinatie-tip 😉
  Werkelijk… geen idee…

  Goh, dat jij wist dat ik een gelukkeling was… ben jij zeker ook.. blik van herkenning?

 18. Dat is een reflector om wild af te schrikken. Daar is het voor bedoeld.

 19. Wat een raar ding, ‘k heb geen idee?

 20. 230,9 is de hectoliter aanduiding, dat woord vondt rijkswaterstaat nog ergens onder in een stoffige la liggen en toe wisten ze er ook geen raad mee. maar dat windvangertje is weer een nieuwe spirituele richting van de boys. het moge duidelijk zijn dat deze vinding van Camille is om zijn dromen op te vangen die als wind vervliegen.

 21. Li staat voor Links, maar dat zal je niet bedoelen. Best geinig dat rotaflectortje. 🙂

 22. Li staat voor Limburg en de 230,9 geeft de afstand aan tot, ik neem aan, Amsterdam of daaromtrent.

Geef een reactie