Gisteren was het zondag

Gisteren was een dag van rust en bezinning in huize me!. Naast een bezoekje aan de het kasteelpark in Born, waar we voor de zekerheid maar een jaarkaart van hebben gekocht, hebben we voor de rest van de dag alleen maar aan eten gedacht. Een heerlijke barbecue was het resultaat, met vandaag van alle ellende maar een balansdag. Moet kunnen op zijn tijd. De kilo’s vliegen er hier toch al vanaf en we hebben besloten om niet meer te gaan dieten, maar te gaan eten. Dat schijnt de enige manier te zijn om af te vallen. De methode om van de rest van ons overgewicht af te komen hebben we gelegd in de handen van een gerenommeerde kok, Mathijs Vrieze. Die heeft een boek geschreven :"Lekker eten en gezond afvallen". Deze methode heeft een groot voordeel, als het niet helpt hebben we in ieder geval lekker gegeten. En na dat enge beest van gisteren, vandaag een foto uit het Kasteelpark in Born (Even klikken voor een groter formaat).


21 Comments

 1. tja afvallen en lekker eten… volgens mij gaat dat niet goed samen… bij mij in ieder geval niet helaas.

 2. Het is heel logisch. Als je genoeg binnen krijgt, zal je spijsvertering normaal werken. Eet je weinig omdat je wilt afvallen, zal je spijsvertering langzamer gaan werken, om energie te besparen. Hierdoor val je niet tot nauwelijks af. Om de twee uur eten en bewegen schijnt de beste methode te zijn.. Toevallig, ik heb ook een vogelfoto. Niet aanklikbaar maar toch..

 3. Misschien kun je af en toe eens een blogje wijden aan de resultaten en ons verrassen met zo’n lekker receptje. Verder sluit ik me geheel aan bij reactie van Redstar

 4. Veel plezier met eten euh afvallen dan maar! Jullie hebben gisteren dus stukken lekkerder weer gehad dan wij want hier waaide en regende het.

 5. gelijk hebben jullie,
  gewoon lekker eten dan komt het helemaal goed.
  😉

 6. Ik zag gisteren op tv iemand die ivm met een onderzoek een eitje van een lintworm naar binnen werkte.
  Gevolg was dat hij meer ging eten, en toch afviel. Misschien ook een ideetje? (nadeel is wel dat de lintworm na verloop van tijd weer verwijderd moet worden, maar ach, je moet er wat voor over hebben he? 😉 )

  Nou, eet smakelijk zou ik zo zeggen!

 7. Afvallen doe je gewoon door een goed patroon aan te houden…

 8. Gewoon Biologies-Dynamies gaan eten. Het is heerlijk, gezond en je wordt er echt niet dik van.
  http://www.demeter-bd.nl/Recepten.asp

 9. Ach als het maar lekker was, daar gaat het om

 10. ik heb geklikt, guitig beest.
  Balans dag tja ik kan alles eten, hoewel wel opassen met cholesterol.
  Handig zo een jaar kaart, had ik ook gedaan.

 11. Ik ben ook erg benieuwd naar de resultaten.
  De zwaan is prachtig!

 12. Ik houd ook wel van lekker eten, maar gelukkig geeft mijn lijf over het algemeen al vrij snel een seintje “zo is het wel genoeg”, zodat ik me over overgewicht nog geen zorgen hoef te maken.
  Mooi, die wilde zwaan.

  OT: En toch had mijn beestje in tegenstelling tot het jouwe geen schutkleur … 😉

 13. Afvallen, grrrr. Hoop dat het je blijft lukken.

 14. Gewoon doen waar je je goed bij voelt werkt het beste!
  Dat doet die vogel ook, en die lijkt mij daar heel gelukkig mee.

 15. Mond dicht plakken, dan val je pas echt af. De rest is maar een gedachten dat je afvalt.

 16. Barbecuen kon je daar dus wel, hier was het knudde met het weer .dieeten schiet toch niet op..precies! gewoon normaal eten, drie keer per dag en niet meer na 8 uur sevonds!

 17. heb je de lynxen nog gezien. of zaten die in hun holle bomen?

 18. Het is mijn grootste hobby ,lekker eten . En dan soms net even iets te veel waar ik later een beetje spijt van heb . Een beetje !! Ach ,bij mij mag er ook ietsje af maar de broeken gaan allemaal nog probleemloos dicht .Dus “so watt”. Gr. Jan

 19. Het lijkt wel alsof mensen alleen maar aan afvallen denken als ze met eten bezig zijn. Lekker en gezond ETEN, daar draait het toch om?

 20. Je leeft maar een keer.

 21. geniet..met mate zeggen ze…soms ook niet hoor 😉

Geef een reactie