Bieden op Marktplaats
Bieden op Marktplaats

Bieden op Marktplaats

Handelen op marktplaats of eBay is tegenwoordig helemaal in. En terecht. Ik heb laatst van mijn vrouw een nieuwe Olympus DSLR camera gekregen met een standaard set kit-lenzen. Deze objectieven zijn voor alledaags gebruik bijzonder geschikt en gaan ook overal mee naartoe. Alleen als je eens wat uitzonderlijks wil supergroothoek, macro, studiowerk of iets anders, dan kom je daar niet mee uit. Dan is of de lichtsterkte te gering, of de afstand tot de lens te groot voor macro en ga zo maar door. Om nu meteen in de buidel te tasten en een hele serie objectieven te kopen is natuurlijk onzin. Net voor die zaken moet je op een veilingsite zijn. Nu moet ik zeggen dat een beetje geluk ook wel nodig is maar ik heb ze. Drie lichtsterke OM objectieven met een verloopstuk en zonnekappen voor mijn Olympus voor ruim onder de honderd euro. Voor dit soort objectieven was ik nieuw meer dan duizend euro kwijt geweest, inclusief de convertor. Ik had een bod gedaan op de lenzen, maar dat was blijkbaar niet hoog genoeg en de advertentie stond al geruime tijd open. Een mailtje naar de verkoper met de melding dat ik mijn bod ging intrekken was voldoende om ze enkele uren later in mijn bezit te hebben (moest ze wel zelf een km of 10 verder halen). En in plaats van dat de lenzen ergens op zolder liggen te verstoffen, kan ik er nog veel plezier aan beleven. Ik hou van internet (en veel geld op mijn bankrekening).

11 Comments

  1. goed dat je het hebt gedaan,
    ben nog op zoek naar een macro lens, maar durf het eigenlijk niet aan via mp.
    misschien door dit positieve bericht…………..

    veel plezier ermee.
    😉

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: