Oldtimertref Vaesrade


Gisteren was ik op het Oldtimertref in Vaesrade. In een groot weiland komen daar ieder jaar diverse klassieke auto’s. tractoren, motoren, bromfietsen, eigenlijk alles wat kan rijden, act de presence geven. Gelukkig was het mooi weer, het zonnetje scheen en het was niet al te warm, zodat de rit die de oldtimers door Limburg gingen maken niet met het water de maas in zou spoelen. De hoofdmoot van de tentoongestelde voertuigen bestaat uit auto’s en tractoren en daarvan dan ook twee voorbeelden van enthousiaste mensen die met hun hobby bezig zijn. De tractor is een antieke Lanz 40, van origine een Oostenrijks fabricaat. De auto is een Morris Mini Moke uit good old Britain, en die komt hier ongetwijfeld ook nog eens voorbij. En zo krijgt ook dag twee van de vakantie een 8. Vandaag wordt het klussen geblazen. En dat levert echt geen 8 op, maar wie weet…(u mag op de foto’s klikken voor een groter resultaat)

16 Comments

 1. Het wordt tijd dat Tractoren eens een volwaardige wegmotor ingebouwd krijgen zodat we ermee op de snelweg kunnen.

 2. Leuk die trakkers. Vooral als het een Porsche is.

 3. wji hadden het toch maar goed bekeken om die dag in Apeldoorn te brengen!

 4. leuk zo’n rit met die oldtimers..die eerste foto is idd erg leuk met dat autootje

 5. Vooral die oude Lanz tractor vind ik een prachtding!

 6. Gaaf die bovenste foto.

 7. Als het klussen voorspoedig verloopt en er resultaat komt kan dat nog best eens hoog scoren.
  Ik vind oldtimers altijd wel gaaf, maar ik loop er niet achteraan.

  Het is een leuke hobby voor de onderhouders, en ze onderhouden dus ook nog eens.

 8. Wauw! Gave auto’s daar!

 9. Geweldig leuk karretje die mini cabriolet! Succes met klussen!

 10. grappig karretje die eerste foto

 11. Waar zijn die mooie metalen embleempjes van de ANWB toch gebleven? Je kon er zoveel uurtjes aan besteden om alle doodgereden vliegjes van te verwijderen.

 12. HEt weer was zeker met jullie. Zulke oude opgeknapte machientjes zien er altijd weer mooi uit..

 13. Catman (Frank)

  🙂 Met zo’n Mini Moke heb ik, tijdens een van mijn vakanties, een aantal dagen mee gereden. Het was een nogal Spartaans karretje, bovendien zat ook nog eens het stuur aan de verkeerde kant (rechts). Op zich was dat geen probleem want iedereen reed daar toch aan de verkeerde kant van de weg. Het was alleen lastig met links en rechtsaf draaien. Geheid dat ik iedere weg aan de voor mij “goede kant” begon. Het wagentje ziet er uit als een terreinwagen, maar is het niet. Ik meen dat het hier in Nederland ook nooit officieel verkocht is.

 14. Altijd leuk om te zien, die mooi opgeknapte oude dingen.

 15. Wat een geweldige auto’s zeg. Schaar de tractor ook maar even onder de auto’s 😉

 16. die morris is echt gaaf…………………

  succes met klussen
  😉

Geef een reactie