Oldtimertref Vaesrade
Oldtimertref Vaesrade

Oldtimertref Vaesrade


Gisteren was ik op het Oldtimertref in Vaesrade. In een groot weiland komen daar ieder jaar diverse klassieke auto’s. tractoren, motoren, bromfietsen, eigenlijk alles wat kan rijden, act de presence geven. Gelukkig was het mooi weer, het zonnetje scheen en het was niet al te warm, zodat de rit die de oldtimers door Limburg gingen maken niet met het water de maas in zou spoelen. De hoofdmoot van de tentoongestelde voertuigen bestaat uit auto’s en tractoren en daarvan dan ook twee voorbeelden van enthousiaste mensen die met hun hobby bezig zijn. De tractor is een antieke Lanz 40, van origine een Oostenrijks fabricaat. De auto is een Morris Mini Moke uit good old Britain, en die komt hier ongetwijfeld ook nog eens voorbij. En zo krijgt ook dag twee van de vakantie een 8. Vandaag wordt het klussen geblazen. En dat levert echt geen 8 op, maar wie weet…(u mag op de foto’s klikken voor een groter resultaat)

16 Comments

  1. Als het klussen voorspoedig verloopt en er resultaat komt kan dat nog best eens hoog scoren.
    Ik vind oldtimers altijd wel gaaf, maar ik loop er niet achteraan.

    Het is een leuke hobby voor de onderhouders, en ze onderhouden dus ook nog eens.

  2. Catman (Frank)

    🙂 Met zo’n Mini Moke heb ik, tijdens een van mijn vakanties, een aantal dagen mee gereden. Het was een nogal Spartaans karretje, bovendien zat ook nog eens het stuur aan de verkeerde kant (rechts). Op zich was dat geen probleem want iedereen reed daar toch aan de verkeerde kant van de weg. Het was alleen lastig met links en rechtsaf draaien. Geheid dat ik iedere weg aan de voor mij “goede kant” begon. Het wagentje ziet er uit als een terreinwagen, maar is het niet. Ik meen dat het hier in Nederland ook nooit officieel verkocht is.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.