Renault Siete – R7 van 1974 tot 1983
Renault Siete – R7 van 1974 tot 1983

Renault Siete – R7 van 1974 tot 1983

Na de Renault 3 die bijna niemand ooit gezien had gaan we nog even verder met een Renault. De Renault R7. Wereldbekend in heel Spanje want verder kwam die niet. In 1974 werd in Spanje een automobielfabriek geopend met de naam FASA. F.A.S.A. stond voor Fabricacion de Automovile Renault d’Espana SA en stond in Valladolid. Het eerste model wat daar werd gemaakt was een Renault R5 die in Spanje Siete werd genoemd, en daarna een verlengde Renault R5 met vier deuren en een behoorlijke kont er aan vast geplakt. Dit afwijkende model was alleen bestemd voor de Spaanse markt en werd dus een Siete R7. De achterkant had wat weg van de lelijkste eend bij Renault, de R12. Het werd een van de meest verkochte auto’s in Spanje in die tijd. De modellen erna waren meestal modellen die in Frankrijk niet meer liepen maar nog een tijd in Spanje werden geproduceerd om aan de tanende vraag te voldoen. Hier in Nederland weet ik geen R7 te vinden, maar ik hou me aanbevolen voor foto’s van een Nederlands model.

12 Comments

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.