Ford Comete 1951 -1955


Sinds de dertiger jaren werden er in Frankrijk ook Ford auto’s geproduceerd (onder de naam Matford), waaronder deze Ford Comete. Van 1951 tot 1953 vond de productie plaats van deze Ford Comete bij Facel-Vega op basis van de Ford Vedette. Het is een prachtige coupe die een beetje doet denken aan de Amerikaanse Studebaker. De 2.2 liter V8 motor had wat moeite met de bijna 1400 kilo wegende Ford Comete en dat was dan ook duidelijk merkbaar in het (amerikaanse) verbruik van de wagen. In 1954 ging de Ford fabriek over in Franse handen en werd de Ford Comete in Frankrijk de Simca Comete. In dat jaar kwam ook de Monte Carlo versie uit. Daarin lag een 3.9 liter V8 van een Ford Vrachtwagen. Power genoeg, maar ook de karakteristiek van een vrachtwagen. In 1955 werd de productie gestaakt en waren er in totaal zo’n 1500 auto’s geproduceerd. (foto’s zijn aanklikbaar)

9 Comments

 1. Een beetje een trouwautomodel.

 2. Moet toch maar met m’n zoon in deze vakantie naar de Autotron. Is dat wat, naar je weet?

 3. Stijlvol karretje! Daar zie ik mezelf wel in zitten! 🙂

 4. die collectie van jouw begint wel een enorme omvang te krijgen….
  nou ja..
  prachtig model. representant van een tijdperk 😉

 5. Deze heeft inderdaad iets van de Studebaker. dat ding had ik als kind in de uitvoering van Dinky Toys.

 6. Ik kan niet anders roepen dat dat dat een mooie auto is.. 🙂

 7. Ja hoor, ook die van mij 😀

 8. Wat een geweldige leuke auto! helemaal mijn tiep!

Geef een reactie